Hibrit çalışan şirketler için ”Yazılım Tanımlı WAN’lar” ile güvenli ve kolay yönetilebilen bir dijital altyapı mümkün
Çoklu bulut hizmetlerindeki deneyimleri ve dünyanın en büyük 10 operatöründen biri olan Sparkle, kendisini gelenekselden Yazılım Tanımlı WAN’lara yolculuğun tamamını mümkün kılan ve her türlü karmaşıklığı yönetebilecek uçtan uca ağ hizmet sağlayıcısı olarak konumlandırıyor.
Pandemi sonrası uzaktan çalışmanın yükselişi ve bulut bilişim hizmetlerinin kitlesel olarak benimsenmesiyle birlikte, global çapta tüm şirketler de çalışanlarının kurumsal verilere her yerden ve güvenli bir şekilde erişebilmesi adına yeni dijital alt yapılar kurabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Kurumsal dünyadaki bu dijitalleşme rüzgarının hız kesmeden esmeye devam ettiği bugünlerde söz konusu özellikle iletişim ağları olduğunda, şirketlerin artan sayıda şube ve dağıtık ofislerini yönetirken bulutta veya hibrit olarak barındırdığı kurumsal verilerini güvence altına alabilmeleri de onlar için zaman zaman zorlayıcı olabiliyor.
Bu noktada Yazılım Tanımlı Geniş Alan Ağ (SD- WAN) hibrit çalışma ortamında dijital dönüşüm ile birlikte firmaların tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. SD-WAN’lar, Yazılım Tanımlı Ağ (SDN) yaklaşımını Geniş Alan Ağlarına (WAN’lar) uygulayarak, akıllı trafik yönlendirme ve uygulamaya dayalı politikalar yoluyla ağ dağılımını ve yönetimini basitleştirirken, kurumlara buluta güvenli ve kolay bağlantı imkanı sağlıyor.
Bu yeni nesil kurumsal ağlarda zeka, taşınan verinin önceliğine ve hassasiyetine göre yönlendirme yolunu ayırt edebilen yeni güvenli ve sanal bir üst katman olarak konumlanıyor. Bu sayede uygulamalar için daha yüksek güvenlik ve optimize edilmiş bir bağlantı kullanımı sağlanıyor. Çoklu bulut hizmetlerindeki deneyimleri ve dünyanın en büyük 10 operatöründen biri olan Sparkle, kendisini gelenekselden Yazılım Tanımlı WAN’lara yolculuğun tamamını mümkün kılan ve her türlü karmaşıklığı yönetebilecek bir ‘uçtan uca ağ hizmet sağlayıcısı’ olarak konumlandırıyor. Gıda, üretim ve enerji sektörlerinde önde gelen birçok kurumun halihazırda benimsediği Sparkle’ın SD-WAN teknolojisi global çapta tüm şirketlere hibrit, esnek ve optimize edilmiş ağ çözümleri sunuyor. Bu teknoloji ile kurumlar, dinamik uygulama senaryoları ve birden fazla site ile iş yeri arasındaki yüksek bant genişliğindeki trafik akışlarına tam güvenlik içerisinde cevap verebiliyor.
Bir arada çalışmayan ve/veya belirli coğrafi alanlara odaklanan tescilli sistemler sunan teknoloji tedarikçileri ve sistem entegratörlerinin aksine, Sparkle şirketlerin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir SD[1]WAN çözümü sunan ”bağımsız tedarikçi” yaklaşımını benimsiyor. Bununla birlikte Sparkle’ın ”doğal olarak” global olan SD-WAN çözümü, özellikle hibrit bir çalışma sistemi içerisinde büyük miktarda trafiği yöneten çok uluslu şirketler için ideal olması ile öne çıkıyor. Sparkle müşterilerine bu çözüm kapsamında, Amazon Web Services, Microsoft Azure ve Google gibi dünyanın en büyük bulut sağlayıcılarına doğrudan ve güvenli erişimin yanı sıra, Avrupa, Afrika, Amerika ve Asya’yı kapsayan 600 bin km’nin üzerinde tescilli ve yedekli bir fiber optik ağ üzerinden bağlantıyı da garanti ediyor.
Sparkle’ın SD-WAN çözümü, hem ekipman, orkestratör ve kontrolörler gibi bireysel WAN bileşenlerini içeren esnek ve modüler bir teknoloji sağlaması, hem de küresel Ağ Operasyon Merkezi (NOC) ve Güvenlik Operasyon Merkezi’nden (SOC) bakım ve destek servisleri dahil anahtar teslim kurulum ile yönetilen uygulamalar sunması ile şirketlere önemli bir katma değer yaratmış oluyor. Bu çözümden yararlanan kurumlar gelenekselden yazılım tanımlı WAN’lara sorunsuz ve sürdürülebilir bir geçiş için tasarımdan uygulamaya ve yönetime kadar tüm dijital dönüşüm yolculuklarında uzman ekipler tarafından destekleniyor. Ayrıca şirketler, Sparkle’ın uluslararası arenada öncü olduğu ve MEF (eski Metro Ethernet Forumu) tarafından tüm küresel telekomünikasyon sektörü üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle takdir gören Güvenli Erişim Hizmeti’ni (SASE) benimseyerek WAN ağlarının güvenliğini iyileştirebiliyorlar.
SASE, tek bir çoklu kiracılı bulut platformunda birleşen ağ ve güvenlik işlevleri, ayrıca URL filtreleme, kötü amaçlı yazılımdan koruma, IPS ve güvenlik duvarı gibi güvenlik özellikleri sayesinde kurumların WAN’larını basit, performanslı ve bütünsel bir şekilde güvence altına almasını sağlıyor. Bu, sitelerden mobil cihazlara ve buluta kadar tüm alanların aynı düzeyde korunduğu anlamına geliyor. Düşük maliyetler, başarılı bir ağ projesi için önemli bir faktördür. SASE bu noktada, kurumların, BT yükünü en aza indirip tedarik sürelerini kolaylaştırırken, ağ karmaşıklığını azaltan ve maliyetleri optimize eden, bulutta yerel çoklu kiracılı bir çözümden yararlanmalarına imkan tanıyor.
SD-WAN’ı benimseyen işletmeler için, uygulama performanslarının iyileştirilmesi ile maliyetlerin düşürülmesi en temel faydalardır. Sparkle’ın çözümü, karmaşıklığı azaltarak ve şirketleri tüm geçiş süreci boyunca destekleyerek en yeni nesil ağların avantajlarını kullanmalarına olanak sağlamak için tasarlanmış olması nedeniyle sektör tarafından büyük bir talep görmeye devam ediyor.