Hile ve suistimalin bedeli 3,5 trilyon dolar
SAP, kurumların hile ve suistimal vakalarıyla gerçek zamanlı mücadele edebilmesini sağlayan ve kayıpları azaltan SAP Suistimal Yönetimi Çözümü’nü (SAP Fraud Management) kullanıma sundu.
SAP, hile ve suistimal vakaları ile mücadele için geliştirdiği yeni çözümünü kullanıma sundu. SAP HANA platformunu gerçek zamanlı kullanan SAP Suistimal Yönetimi Çözümü (SAP Fraud Management) ile kurumlar hile ve suistimal vakalarını gerçekleştiği anda tespit ederek kayıplarını önleyebilecek. SAP Suistimal Yönetimi Çözümü başta sigortacılık, kamu, bankacılık, sağlık ve dağıtım gibi sektörler olmak üzere kurumlara büyük veri ortamında gerçek zamanlı ve toplu olarak hile ve suistimal vakalarını tespit etme, önleme, detaylı inceleme (soruşturma-tahkikat) ve sonuçları analiz etme imkanı sunuyor.
SAP Türkiye Stratejik Endüstriler Satış Direktörü Bülent Karal, “Küresel çapta yürütülen araştırmalar hile ve suistimal vakalarının kurum gelirlerinin ortalama yüzde beşini oluşturduğunu gösteriyor,” dedi. Bülent Karal sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan hesaplamalar neticesinde, dünya genelindeki toplam kaybın 3,5 trilyon doları bulduğu tahmin ediliyor. ABD’de sigorta şirketleri, sağlık dışı suistimaller nedeniyle her yıl 40 milyar doları aşan zarara uğruyor. İngiliz Sigortacılar Birliği ise her hafta 2 bin 500’ün üzerinde suistimal vakasının yılda 2,3 milyar Pound zarara yol açtığını bildiriyor. Avrupa’da ise bu rakamın yıllık 15,3 milyar avro olduğu tahmin ediliyor.”
Hile, suistimal ve kaçak ile mücadelenin Türkiye’deki sigortacılık sektörü açısından taşıdığı öneme dikkat çeken SAP Türkiye Stratejik Endüstriler Satış Direktörü Bülent Karal, şunları söyledi: “Sahte hasarlar, poliçe oluşturma sırasındaki şüpheli uygulamaların yanı sıra çalışanlar, çeteler veya sigortalılar tarafından yapılan suistimaller, yanlış beyanlar gibi farklı suistimal girişimleri sektör için önemli bir sorun teşkil ediyor. Sigortacılık sektöründe her geçen gün artan suistimal vakaları, şirketlerin hasar maliyetlerinin yükselmesine ve açıklanan zararların artmasına neden olurken, bunun sonucunda oluşan prim artışları da suistimale girişmemiş iyi niyetli sigortalıları mağdur ediyor.”