Huawei OpenLab Türkiye faaliyette
Huawei, OpenLab Türkiye'nin faaliyete başladığını BTK ve 12 ayrı şirketin temsilcilerinin katıldığı bir törenle kamuoyuna açıkladı. OpenLab Türkiye, Huawei'nin Küresel OpenLab programının önemli bir parçasını oluşturuyor ve IoT, video (VR/AR), kamu güvenliği, akıllı şehir, akıllı ev gibi başlıklarda yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor. OpenLab Türkiye, ASAY Enerji, Quectel Türkiye, SadeLabs, Verisun ve 20'den fazla diğer yerel ortakla birlikte çalışacak. OpenLab Türkiye'de IoT sanayi ve video güçbirliği de oluşturuldu. OpenLab Türkiye, yerel bir dijital ekosistemin geliştirilmesinde işbirliğinin önemini tartışmak için dünyanın dört bir yanından ortakları ve müşterileri de bir araya getiriyor. Yerel pazar talepleri, yetenekleri ve teknolojileri üzerine kurulan Huawei OpenLab; Türkiye ve Orta Asya'daki işletmeler, hizmetler, ortaklar ve müşteriler arasındaki işbirliğine odaklanacak.
Açılışta bir konuşma yapan Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo, “Dijital dönüşümü ve ekosistem gelişimini teşvik etmek için ekosistemi tümüyle destekleyen OpenLab; açık, esnek ve güvenli bir platform aracılığıyla müşteri odaklı, yenilikçi endüstri çözümleri oluşturuyor. Huawei, bölgedeki BT endüstrisinin istikrarlı büyümesini ve mükemmelliği sağlamak, rekabet gücünü artırmak için Türkiye'deki devlet kurumları ve işletmelerin yeni BT teknolojisi ve uygulamalarından yararlanmalarına yardımcı olmayı taahhüt ediyor” dedi.
Öte yandan Huawei, Ankara’da gerçekleştirilen Uluslararası Düzenleyiciler Konferansı’nın da ana sponsoru oldu. Zirveye Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), operatörler, finans, eğitim, video ve IoT alanlarından yetkililerin yanısıra Ukrayna, Tunus, Romanya, İsveç ve Hırvatistan’dan düzenleyiciler katıldı. Etkinlik kapsamında Huawei Türkiye’nin 7’inci yaşına ulaşan Ar-Ge merkezine, dünyada bir yazılım şirketinin ulaşabileceği en yüksek seviyeyi gösteren küresel donanım sertifikası CMMI L5 verildi. Böylece Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi, Türkiye’de bu sertifikaya sahip üç kuruluştan biri ve telekom alanında bu yetkinlik düzeyine ulaşan ilk Ar-Ge merkezi oldu.