Hukuk ve bilişim kaynaştırılmalı
Dijital Araştırmalar Semineri, 5 Haziran’da Ankara’da düzenlendi.
Dijital Araştırmalar Semineri’nde; bilişim suçlarıyla mücadelede etkin yöntemler, yapılması gereken yasal düzenlemeler tartışıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Semor Genel Müdürü Nezih Kuleyin, “Etkinliklerde önemli olan sürekliliği sağlamak, bu etkinliğin de sektörümüzde süreklilik kazanmasını istiyoruz” dedi. Eralp Danışmanlık, Organizasyon İçerik Koordinatörü Avukat Özgür Eralp de özellikle hukuk ve bilişim kaynaşmasında sorun olduğunun altını çizerek seminerde çok iyi bir içerik oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.
“Bulutlara çıkmayan kalmasın!”
Microsoft Türkiye Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Ahmet Atay, artık bulutlara çıkmayan kurum ve kuruluş kalmayacağını vurgulayarak interneti herkes için daha güvenli bir hale getirmek amacıyla Microsoft Siber Suçlarla Mücadele Merkezi kurduklarını kaydetti ve siber güvenlikle adli bilişimin en önem verdikleri konuların arasında yer aldığını belirtti. Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı, “İnternet her şeydir; bu yüzden olumlu kullanılması gerekir” yorumunu yaparak, “Bilişim suçları zor tespit ediliyor; küresel anlamda da büyük zararlara sebep oluyor. Ülkeler birlikte çalışmalı” dedi.
Çağrılı konuşmacı; Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Hakim Cengiz Tanrıkulu, ‘Bilişim Sistemlerinde Arama ve Elkoyma’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Tanrıkulu, 2 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’nin ‘Siber Suç Sözleşmesi’ni imzaladığını da hatırlattı.