İK bütçe yönetiminde yenilik
Çalışanların ücret, satış primleri ve tüm yan haklarını uçtan uca yönetmeyi sağlayan bir ücret yönetim platformu olan Compport, Türkiye pazarında yerini alıyor. Compport modülleri; şirketlerin hâlihazırda kullanmakta olduğu diğer İK teknolojileri, ERP, CRM gibi sistemler ile entegre olabiliyor. Odağına “Toplam Ücret Yönetimi”ni alarak 30 ülkede 150’den fazla organizasyona hizmet veren Compport, bir Türk kadın girişimci olan Senem Birim tarafından kuruldu. 20 yılı aşkın süre Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinde, farklı coğrafyalarda İK alanında profesyonel olarak çalışan Birim, Compport platformuyla meslektaşlarının hayatlarını kolaylaştıran çözümler üretiyor. Singapur merkezli Compport; bugün Asya’nın en hızlı büyüyen ücret yönetim teknolojisi haline geldi. Compport; Haziran 2023’te Amerika pazarında da bir ekip kurarak hizmet coğrafyasını genişletti.
Senem Birim; dünya genelinde ücret yönetiminin son 2 yıla kadar, tüm İK süreçleri arasında en yavaş ve en az değişen alanı iken, bu tablonun artık değiştiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Şirketlerin çalışanların ücretlerine ayırdığı bütçe, toplam bütçelerinin %70’lerine kadar ulaşabiliyor. Bu kadar büyük bir bütçe daha akıllı teknolojilerle, yeni düşünce biçimleriyle yönetilmeyi gerektiriyor” dedi. Senem Birim ve İK, ücret ve performans yönetiminde 20 yıllık tecrübeye sahip olan Sachin Bajaj, 2018 Eylül ayında Compport’u kurdu. Hedeflerini; teknolojinin kabiliyetlerini kullanarak organizasyonların ücret yönetim yaklaşımlarını daha stratejik, zeki ve adil bir hale dönüştürmek olarak tanımlayan Senem Birim, şunları söyledi:
“Alım gücünün düştüğü, enflasyonun yükselmeye devam ettiği şu dönemde, çalışanların birincil ihtiyaçları ücret olurken, işverenler de iş sonuçlarını ve harcama bütçelerini daha dikkatli yönetmeye odaklanıyor. Böyle bir zeminde, akıllı ve istikrarlı bir ücret yönetim stratejisi geliştirmek hemen her organizasyonun odağında. Çalışanlar için tatmin edici, adil ve dengeli ücret; işverenler için rekabetçi, optimal ve akıllı yaklaşımlar gerekiyor.”