İkinci EMC Konferansı başladı
Işık Üniversitesi 2. Ulusal Elektromanyetik Uyumluluk Konferansı'na ev sahipliği yapıyor.
Teknolojik gelişmelerin hızla arttığı dönemde cihazların birbirleri ve canlılar üzerindeki olumsuz etkisi daha önemli bir araştırma konusu haline geldi.
Netaş Genel Müdürü ve Ceo’su Müjdat Altay’ mobil internetin 2016 yılında dünyadaki toplam geniş bant erişim kapasitesinin yüzde 80’ini kullanacağını, ayrıca 2020’lerde yaklaşık 50 milyar cihazın birbiriyle bağlantıda olacağını söylüyor.
Telefondan, savaş uçaklarına, tabletten, akıllı saatlere kadar her boyutta teknolojik cihazın işleyişinde üzerinde durulması gereken bir araştırma alanı.
Katılımcılar ve başlıklar
Üç gün sürecek konferansta, Aselsan, Vestel, Arçelik, Tübitak–MAM, Tübitak–UME, Tübitak–UEKAE, Tübitak–BILGEM, Tusaş (TAI), Roketsan, Türksat, Otokar, Esim gibi önde gelen endüstri kuruluşlarının, ABD, İsviçre, Almanya, İrlanda, İtalya, Fransa gibi ülkelerin tanınmış firmalarının uzmanları ve üniversitelerin de katılımıyla elektromanyetik çalışma alanındaki çalışmalar tartışılacak. Davetli konuşmacılar Prof. Dr. Christos Christopoulos ve Prof. Pyotr Ya. UFIMTSEV kürsüye konferansın ilk gününde çıkacaklar.
Elektrikli araçlarda ve insansız hava araçları, mobil haberleşme, hava taşıtları,ulaşım/toplu taşıma sorunları, güç sistemleri, korunma yaklaşımlarında EMC teknolojileri ve biyomanyetik mühendislikte canlı etkileşimi konferansta ele alınacak konulardan bazıları.