İletişimde karmaşaya son!
İş dünyası ve iş yapış biçimleri her geçen gün yeniden şekilleniyor. Dolayısıyla artan hız ile yoğunluk karşısında, mekan ve zamandan bağımsız yeni nesil iletişim yöntemlerine ihtiyaç duyuluyor. Tümleşik iletişim yöntemleri, internete her noktadan, güvenli ve yeterli bant genişliğinde, hesaplı bir maliyetle erişebilmeyi ve farklı cihazlarla bağlı kalarak bir arada çalışabilmeyi mümkün kılıyor.
“Tümleşik iletişim uygulamaları sayesinde kurum çalışanları, e-posta, takvim, ofis telefonu, sesli veya görüntülü konferans araçlarına kesintisiz, tek bir ara yüzden ve ofisten veya ofis dışından ulaşabiliyorlar” ifadesini kullanan DVA Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gözütok, sözlerine şöyle devam ediyor:
“Bu sayede hem müşterileri hem de çalışma arkadaşları ile daha etkin bir şekilde iletişim kurarak zamanı daha verimli kullanıp, önemli faydalar elde edebiliyorlar. Tümleşik iletişim çözümleri iş süreçlerinin daha hızlı, esnek ve verimli olmasına katkı sağlıyor. Bu faydaları örneklemek gerekirse, satış ekibi, müşteri ziyareti sırasında müşterisinin sorduğu bir ürününün teslimat bilgisini vermek için uygun görünen depo sorumlusu olan ekip arkadaşını arayarak hızlıca istediği bilgiye ulaşabilir ve satışını o anda gerçekleştirebilir. Bu sayede hem zamandan tasarruf eder hem de satışını gerçekleştirerek verimli bir iş performansı sağlar. Geleneksel teknolojiyi kullanan bir çalışan ise ekip arkadaşlarını arayarak bu bilgiye çok daha uzun sürede sahip olabilir. İletişim kolaylığı, kurumlara ve çalışanlara, zamandan tasarruf ettirirken, esnek çalışma saatleri ile verimlilik de sunuyor.
Hızla değişen teknolojiyi takip ederken mevcut sistemler ile uyumluluğu, eskiyi at yenisini al yaklaşımının minimize edildiği, iş akışlarına kesinti olmaksızın bu geçişi sağlamak ve müşteri memnuniyetini bir üst seviyeye taşımak bizim ve iş ortaklarımız için önemli ve bizi farklılaştıran bir hizmet. Gerek hibrit, gerekse IP tabanlı tüm sistemlerimize tümleşik iletişim imkânlarını maliyetli sürüm artırımları çıkarmadan ekleyebiliyoruz.
Diğer yandan mobilite ile sadece şirketler değil, kullanıcılar da bir dönüşüm yaşıyor, iş süreçleri ve iş yapış şekilleri köklü bir şekilde değişiyor. Her geçen gün mobil iletişimin daha fazla ağırlık kazandığını ve bu eğilimin artarak devam ettiğini söyleyebiliriz. Çalışanların kendilerine ait cihazları şirket içerisinde kullanabilmelerini sağlayan BYOD (Kendi Cihazını Getir) kavramı, şirketlerin BT kaynaklarını daha iyi yönetmelerini ve şirket içi politikalarını gözden geçirmelerini zorunlu kılıyor. Çalışanların kendi cihazlarını kullanabilmelerini sağlamanın çalışan verimliliğini arttırdığına inanıyoruz. Bu noktada, BT yöneticilerinin, ilgili çözümleri kendi kurum yapılarına uygun olarak konumlandırmaları önemli. İhtiyaçlara yönelik kullanılan ürün ve hizmetler kurumların iş süreçlerine doğrudan etki ederek her alanda avantaj yaratacaktır.
Bireylerin gündelik hayatta da kullandıkları mesajlaşmanın, tümleşik iletişim araçları içerisinde yaygın olanı olduğunu söyleyebiliriz. Bunu sesli ve görüntülü görüşme veya konferans çağrının takip ettiğini görüyoruz.”
Yenilenen teknoloji ve hızla değişen müşteri ihtiyaçları sadece tümleşik iletişim hizmeti sunan firmaların değil tüm teknoloji firmalarının da iş yapma şekillerini farklılaştırıyor. Aslında her kurumun ihtiyacı olan rekabette farklılaşmanın bir yansıması olan düşünebiliriz.