İletişimde verimli işbirliği, güçlü renovasyon getirdi
Atos Unify çözümlerini tercih ederek haberleşme altyapısında yeniliklere hayat veren Nuh Çimento, tümleşik haberleşme sistemleri odaklı yatırımları ile önemli avantajlar elde ediyor.
1966 yılında Kocaeli Hereke beldesinde kurulan Nuh Çimento, teknoloji yatırımları ile kendini geliştirmeye her zaman önem veriyor. Bunun bir örneği olarak, Nuh Çimento’nun çalışanlarına ve müşterilerine kesintisiz ve kaliteli bir iletişim altyapısı sağlamak için başlattıkları haberleşme sistemi projesi. Geçen 5 yılda fiber optik ve kablosuz ağlarla yenileme altyapı yatırımlarını tamamlayan Nuh Çimento, Atos Bilişim ile kendi geniş kullanıcı ve istasyon yapılarına uygun, merkezi yedekli yapıda, geliştirilebilir ve genişletilebilir bir haberleşme sistemi üzerine çalışmalara başladı.
Bu bilgileri veren Nuh Çimento Elektronik ve Haberleşme Uzmanı Erdem Nihan, yıllar içinde güç kazanan yatırım ihtiyacını şöyle anlattı:
“Ses haberleşmesinin atası kabul ettiğimiz Hipath 4000, şimdiki adı Unify OpenScape 4000 serisi haberleşme sistemlerine 2004 yılında geçtik. O zaman şirketimizin ses sistemleri daha kompakt ve istasyonlara hizmet veremeyen bir yapıdaydı. Ama zamanla şirketimizin, hem pazar olarak hem fiziksel olarak büyümesi paralelinde, bilişim sistemlerinin gelişen ihtiyaçlarımıza yanıt verecek şekilde geliştirilmesine odaklandık ve 2013’ün üçüncü çeyreğinde bu konuda çalışmalara başladık. Marmara bölgesinde bulunan fabrikalarımıza, şubelerimize, istasyonlarımıza, hatta müşterilerimize hızlı, kaliteli ve güvenilir bir sistem kurmak için aylar süren titiz bir çalışma sonucunda bu yatırım kararını aldık.”
Başarı hikayesi, işbirliğinin de devamını sağladı
2014 Ocak ayında, Atos Unify ve işortağı ECtech tarafından verilen kurulum ve servis desteği ile, tüm Nuh Grubu şirketlerinde devreye alınan ses haberleşmesi projemiz, sıfır hata ile sadece 6 saatte devreye alındı. Bu vurguyu yapan Erdem Nihan, gururla ekledi: “Bu inanılmaz başarı hikayesi ve tecrübe, 2020 ve 2021 yılında tümleşik haberleşme sistemleri odaklı yatırım isteğimizi pekiştirdi.”
Nuh Çimento ve Atos Unify arasında halihazırda güçlü olan bağlar, 2020 ve 2021 yatırım adımlarında Unify işortağı tarafında ECtech Genel Müdürü Serdar Kocaman ve Atos Unify Kanal Yöneticisi Peryan Aydaş’ın yetkinliği, projemizdeki iş ortağı seçimimizde bir kez daha belirleyici oldu. Erdem Nihan’ın tabiriyle tüm bu paydaşların terzi mantığı ile hareket etmesi, ihtiyacı doğru sistemlerle adreslemesi, satış sonrası desteğin de aksamadan devam edeceğini bilmek, Nuh Grubu’nun bir yatırımda daha Atos Unify’ı tercih etmelerine neden oldu. Yatırıma dair teknik detayları Erdem Nihan şöyle anlattı:
Verimli işbirliği meyvelerini vermekte gecikmedi
“Bu yatırımda, grubumuzun çatı firması ve merkezi olan Nuh Çimento fabrikası lokasyonunda Unify OpenScape 4000 kullanıldı. Bizim yapımıza çok uygun bir hibrit yapıya sahip olduğu için tercih ettiğimiz bu sistemde BRI, PRI, Dijital, Analog, Tdm DECT, IP DECT, IP gibi birçok farklı bağlantı arayüzleri ile çalışıldı. Ses trafiğini ise Turkcell ve Türk Telekom ile taşıyarak yedekli sistemlerle, kesintisiz hale getirdik. Grup şirketlerimiz olan Nuh Yapı Ürünleri, Nuh Beton, Çimnak ve Kozyatağı ofisimizde de Atos Unify sistemlerinin uzak bacak bağlantıları ile bu şirketlerimizin kendi aralarında ücretsiz ve kaliteli ses haberleşmesine sahip olmasını sağladık. Atos Unify ekibi ise yatırımların ilk fizibilite çalışmalarından itibaren hep sahada oldular ve bizimle birlikte önce senaryoyu belirlediler, ardından neler yapabileceğimiz konusunda bizimle sürekli iletişim halinde kalarak, anlatarak ve anlayarak ilerlediler. Yani önce biz oldular, sonra Atos Unify… Şirketimiz her zaman, büyümeyi, gelişmeyi, geliştirmeyi, çağa ayak uydurmayı prensipleri arasına almış bir yapıda. Endüstri 4.0 gibi büyük bir atılımda olan Nuh Grubu’nda bilişim adına yeni yatırımlar her zaman olacaktır.”
Ses haberleşmesi tek noktadan yönetiliyor
Nuh Çimento, Atos Unify çözümlerini tercih ederek haberleşme altyapısında ciddi iyileşmeler sağladı. Bunun bir örneği olarak, dağıtık yapıda çalışan farklı şube çözümlerinin tek çatı altında toplanması ile sistemsel yönetim kolaylıkları sağlandı. “Örneğin; müşterimiz farklı bir lokasyondaki kullanıcı ilavesi ve değişikliği için ayrı bir santrale bağlanmak yerine merkezi yapıda kurulu bulunan ana sistem üzerinde bütün işlemlerini gerçekleş tirebilmekte” eklemesini yapan Atos Unify Kanal Yöneticisi Kanal Yöneticisi Peryan Aydaş’ın verdiği bilgiye göre, bu işlemler sadece kullanıcıya yönelik değişikliklerle sınırlı kalmıyor ve sistemlerin versiyon güncellemesi, yama (patch) atılması gibi birçok görev de üstleniliyor. Merkezi yönetimin getirdiği yönetimsel ve kullanımsal kolaylıkların yanında zaman tasarrufu, dahili ses trafiği güvenliği ve ekonomik tasarruflar da müşteri tarafında önemli avantajlar. Atos Unify, bu projede en üst yetkinlik seviyesine sahip iş ortaklarından olan ECtech İletişim Hizmetleri ile ilerledi.
Peryan Aydaş, projeye dair detayları şöyle anlattı: “İş ortağımız ECtech ile birlikte hareket ettiğimiz bu projede, müşterimizin ihtiyaçlarını eskisini at yenisini al politikası yerine, mevcut yatırımlarını da koruyacak şekilde devreye alabilmek için, OpenScape 4000 çözümümüz ile ilerlemeye karar verdik. Hibrit özelliği sayesinde, aynı donanım üzerinde PRI, BRI, E&M, IP, SIP, TDM & IP Dect, analog ve dijital gibi birçok farklı bağlantı arayüzünü destekleyen OpenScape 4000 sistemimiz, hem sanal altyapı hem de donanım üzerinde çalışabilen, güçlü referanslara ve yüksek kaliteye sahip en önemli ürünlerimizden biri. Tekli yapıda 12 bin, dağıtık yapıda 100 bin kullanıcıyı destekleyen bu sistem, müşterimiz Nuh Çimento’da merkezi yapı özelliği ile hizmet vermeye devam ediyor. Nuh Çimento’nun farklı şubelerine konumlandırılmış gateway’ler (uzak bağlantı modülü) aracılığı ile merkezdeki OpenScape 4000 üzerinden bütün ses haberleşmesi de tek noktadan yönetilebiliyor. Bu sayede müşterimiz Nuh Çimento’ya iletişim ve operasyonel maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor, aynı zamanda kesintisiz iletişim sayesinde daha hızlı kararlar alabilmelerine ve daha rekabetçi olmalarına destek sağlıyoruz.’’