İletişimin “olmazsa olmazı” e-posta olacak
Fujitsu Hizmet Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Benno Zollner, bilişim teknolojilerinin hızla değiştiği ve geliştiği günümüzde e-posta kullanımının son durumunu değerlendirdi. E-postanın geçmişte çok popüler olan teleks ve 56K modemler gibi sonunun geleceğini söyleyen öngörüler olduğu kadar, bu beklentinin abartıldığını düşünenler de var. E-posta halen iletişim dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak bugünün henüz olgunlaşmamış teknolojileri ileride hayatımıza girdiğinde, e-posta kullanımı ortadan kalkabilir. Özellikle, bilinirliği ve önemi giderek artan bulut bilişimin gelecekte e-postanın ortadan kalkmasında önemli rol oynayacağı düşünülüyor. Zollner’e göre e-postanın yerine geçecek yeni teknolojiler kapıda bekliyor. Kullanıcılar yakın gelecekte haberleşmek için pek çok farklı cihaz ve protokolü birlikte kullanacak.
Gerçek zamanlı iletişim IN, e-posta OUT
Akıllı telefonlar benzeri cihazların gelişmiş mobil hizmetler arasında giderek daha fazla sinerji yaratacağını ifade eden Zollner sözlerini şöyle sürdürdü:”Bu durum e-postanın ortadan kalkmasına sebep olabilir. Bu nedenle gelecekte iletişim alanında büyük değişikliklere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gelecekte kullanıcılarının yakın işbirliği içinde olduğu web siteleri ile bilgi ve belge paylaşımı önem kazanacak. Bu platformların en büyük avantajları e-postadaki bekleme süresini ortadan kaldırmaları. Gerçek zamanlı iletişim (instant messaging) bir adım öne çıkacak.
Bulut bilişim üzerinden acil yardım
Benno Zollner bu yeni teknolojilerin iletişimi daha verimli hale getireceğini savunarak sözlerine şöyle devam etti: ”Acil durumlarda gerekli kurumlarla iletişim kurabilen teknolojiler, özellikle sağlık konusunda oldukça önem kazanacak. Bu tür teknolojiler günümüzde veri merkezlerinde ve otomobillerde kullanılıyor. Fujitsu’nun öncüleri
arasında yer aldığı, giderek gelişen bulut bilişim teknolojileri de bu tür uygulamaların gelişmesine destek olacak.”
E-postadan en verimli şekilde faydalanmanın ipuçlarını paylaşan Zollner şunları söyledi:
”E-posta bir süre daha günlük iş hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Herbirimiz günde 150’nin üzerinde e-posta alıyoruz. Bunların tümünü cevaplamamız tabii ki mümkün değil. Bu nedenle Fujitsu’da bu konuyla ilgili ‘10 Altın Kural’ı uyguluyoruz. Çalışanlara, çok meşgul oldukları zamanlarda otomatik ‘ofis dışındayım’ mesajını çekinmeden kullanmalarını öneriyorum. Özellikle evet / hayır soruları için ise e-posta yerine anında mesajlaşmayı sağlayan ‘chat’ programlarını tercih edebilirler. Okumaları gereken çok fazla e-posta var ise, strese girmeden konuları önem derecelerine göre sıralamaları faydalı olabilir. Bunların dışında benim favori çözümüm olan telefona yönelerek, bilgisayar başında beklemelerine gerek kalmadan işlerini halledebilirler.”