İnnova, 2020 olimpiyatlarına aday
İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına adaylığı sonrası, İnnova da bilişim çözümleriyle olimpiyatlara hazır. _x000D_
Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya gelen İnnova Genel Müdürü Ümit Atalay, İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına aday olduğunun açıklanmasının ardından İnnova’nın da bilişim çözümleriyle olimpiyatlar için hazır olduğunu söyledi.
İnnova’nın altı yüz kişilik mühendis kadrosuna ulaştığını ve 5 yılda 8 kat büyüme gerçekleştirdiklerini aktaran Atalay, Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa, Slovakya, Yunanistan, Mısır, Kıbrıs, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Arnavutluk, Irak, Lübnan, Bahreyn’in içinde yer aldığı 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. İnnova’nın 80 milyon dolarlık ciroya ulaştığını anımsatan Atalay, İnnova’nın fatura tahsilatı ve ön ödemeli satış kanalı uygulaması olan PayFlex yazılım platformu üzerinden yıllık 4 milyar işlem ve 60 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını kaydetti.
Atalay, “2020 için biz de adayız”
Trabzon’da Temmuz ayı içerisinde düzenlenen 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın (EYOF) ve Ocak ayında yapılan Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları’nın bilişim altyapısını sağladıklarını ifade eden Atalay, bu birikimi 2020 olimpiyatlarına da taşımak istediklerini belirtti.
İnnova’nın yakın gündeminde ise 2013 Akdeniz Olimpiyatları olduğunu kaydeden Atalay, olimpiyatların çok önemli bir ticari denklem olduğunu vurguladı. Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Olimpiyatlarda harcanan para milyar dolarlar civarında. Gelişmiş bir toplumla gelişmemiş toplum arasındaki en büyük fark, organizasyon kurabilme, organizasyon olma yeteneğidir. Biz her iki oyunla organize olma, risk raporlama, tepki zamanlarını pekiştirme gibi çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye’deki bundan sonraki bütün spor organizasyonlarında aday olmak için her türlü
çabayı sarf edeceğiz. Trabzon’da 9 branş vardı, Akdeniz Oyunları’nda 21 oyun olacağı tahmin ediliyor, o organizasyon için de aday olacağız.”
Atalay, kiosk ihracatında da, ağırlıklı olarak Ortadoğu Bölgesi’nde iş yaptıklarını söyledi. En son Dubai metrosunda elektronik mağaza zincirinde kiosk kurduklarını belirten Atalay, “Önümüzdeki günlerde Abu Dhabi Havaalanı’na “çevrimiçi check-in” kiosku kurulacak. Havaalanları başkasına mal sattıran yerler. Bu nedenle bizim için çok önemli” diye konuştu. Atalay, Ortadoğu’da 2 büyük banka ile kiosk konusunda anlaşma imzalama sürecinde olduklarını bildirdi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün kamu alım gücünün başta FATİH projesinde olmak üzere kullanılacağını belirtmesiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Atalay, “Bugüne kadar devletten yana endüstriyi sıçratacak bir şey görmedik. Bütünleştirme alanında çalışıp ayakta durabilen bir tane şirket var mı? Hepsinin durumu ortada politika olarak hayata geçirilirse çok önemli bir adım olacak. Hindistan’ın başarısının arkasında da bu var. Kurdukları teknokentlerde size bu işi yaptırıyorum diyerek onları kamu alım gücüyle destekledi ve gelişmelerini sağladı. Biraz geç de olsa Türkiye FATİH projesinde bunu yapacak. Sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.