İnovasyonda bir asır
Eindhoven'da düzenlenen özel bir etkinlikle Philips Araştırma'nın yüzüncü yıl kutlamalarını başlattı.
Philips Araştırma Genel Müdürü Henk van Houten “Araştırmaya dayalı inovasyon Philips'in can damarıdır” diyor ve ekliyor, “İcat yapmak ve teknolojiyi insanların başarısına yardımcı olacak şekilde uygulamak bizim için bir tutku. İnsanların karşılaştığı kilit zorluklara hitap eden iddialı inovasyon hedefleri formüle ederek insanlar için önem taşıyan etkili çözümler yaratmaya iştirak etmeleri için bilim insanlarımıza ve ortaklarımıza ilham kaynağı oluyoruz.”dedi.
Philips inovasyon öyküsü
Anton ve Gerard Philips 1914 yılında Hollanda'nın Eindhoven kentinde Philips araştırma laboratuvarı Natuurkundig Laboratorium'u (NatLab) kurdu. Ünlü fizikçi Dr. Gilles Holst tarafından yönetilen laboratuvar araştırması yeni ışık kaynakları keşfetmenin yanı sıra radyo ve elektron teknolojisine odaklandı.
Günümüzde Philips Araştırma dünya çapında çalışıyor ve Hollanda'nın Eindhoven kentindeki genel merkeziyle birlikte Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da 6 merkezde hizmet veriyor. Dünya genelinde 50 ülkeden 1.500'ü aşkın uzman çalıştırıyor ve 165.000 kabul edilmiş patente sahip. 2012 yılında Philips, Ar-Ge çalışmalarına 1,8 milyar Euro’dan fazla yatırım yaptı. Bu yatırımın büyük bir yüzdesi kurumsal araştırma organizasyonuna yapıldı. Philips Araştırma’nın eşsiz gücü çok disiplinli inovasyon yaklaşımı, dünya çapında tüm insanların ihtiyaçlarını karşılayan etkili çözümler sunmak için önemli ortaklar ve son kullanıcılarla birlikte etkin çözümler geliştirmesinden kaynaklanıyor.
Hayatımızı Philips'leri
Philips Araştırma, geçtiğimiz yüzyılın ilk on yılına damgasını vuran önemli birçok inovasyona imza attı: Rotalix X-ışını tüpü tüberkülozla mücadelede çığır açtı; ilk Philips radyosu farklı kıtalardaki insanları bir araya getirdi ve insanların müzik dinleme yöntemini şekillendirdi; öncü bir model olan Philishave elektrikli tıraş makinesi 1939 yılında piyasaya sunulduğundan bu yana ikonik bir tüketici ürünü haline geldi. Bunu 1963 yılında ilk kompakt ses kaseti ve 1982'de ilk kompakt diskinin (CD) de aralarında bulunduğu Philips'in en çok bilinen diğer yenilikleri takip etti.
Son dönemde, araştırma uzmanları minimal invaziv prosedürlerde canlı rehberlik için düşük X-ışını dozu seviyelerinde mükemmel görüş sağlayan AlluraClarity girişimsel röntgen sistemi; 200 lümen/watt bariyerini aşan dünyanın en enerji verimli LED lambası ve Philips Sonicare'in ağız sağlığı teknolojisi AirFloss gibi inovasyonlara katkıda bulundu.
Kişisel kablosuz aydınlatma sistemi Philips hue, Philips Smart Air Purifier ve bir dizi bağlantılı hasta takip çözümleri gelişmiş klinik karar destek araçları ile birleşerek uzaktan ve yatakta hasta takibi olanağı sağlıyor ve yeni fikirler bulup insanların hayatına değer ve anlam katmak için Philips'in sayısal dünyadaki inovasyon liderliğini test ediyor.