İnovasyonda NetApp imzası
NetApp, iş ortaklarını ve müşterilerini İnovasyon Zirvesi’nde buluşturarak, veri depolamanın her sektör ve her ölçekte şirket için gerekliliğinin
üstünde duracak.
Veri depolama çözümleri konusunda küresel çözümler sunan NetApp, Türkiye’de ilkini gerçekleştireceği ‘NetApp İnovasyon Zirvesi 2011, Bilgi Gücü-Güç Birliği’ ile veri depolama alanında oluşturduğu güç birliklerini müşterileriyle paylaşacak. VMware, Cisco, IBM, SAP, Fujitsu, BMC, Syncsort gibi dünya devleri ile Datacore, Oytek, Prolink, ABH, Hayat Bilgi gibi yerel iş ortaklarının bu zirve için güç birliği oluşturduğunu belirten NetApp Kanal Müdürü Soner Cesur, şunları söyledi:
“www.netappinno vationsummit2011.com mikro sitemizde de tüm detaylarını paylaştığımız zirve, 23 Mart 2011 tarihinde İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek. NetApp EMEA Bölgesi Genel Müdürü Andreas König de yapacağı konuşma ile Türkiye vizyonlarını ve hedeflerini anlatacak. Türkiye’nin en büyük şirketleri ve KOBİ segmentinin üst noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Etkinliğin ilk yarısında iş ortaklarımıza ve müşterilerimize NetApp’taki gelişmeleri, farklı başlıklarda son teknolojileri, alanında en iyi örnekleri tanıtacağız. Öğleden sonraki oturumlarda da 10’u aşkın iş ortağımızın katılacağı paralel oturumlarda, yarattığımız güç birliğini müşterilerimize anlatacağız.”
Cesur, bu etkinliği her yıl düzenleyeceklerini belirtirken, “Müşterilerimizle küresel eğilimleri, başarı hikâyelerini ve NetApp’ın bu yapıdaki yerini paylaşacağız” dedi.
Hedef Türkiye pazarında liderlik
NetApp, 10 yıla yakın süredir ABD’de yapılan ve tüm sektörleri kapsayan araştırmalara göre, en çok çalışılmak istenen şirketler arasında hep ilk 5 içinde. Bu küresel sonucun, önemli bir başarı olduğunu söyleyen Cesur, şöyle devam etti:
“Küresel bazda kurumsal değerimizi de son 2 yılda 5 kat artırdık. Bu sonuç; şirket kültürünün ve yapılan işin doğru olduğunun göstergesi. NetApp Türkiye olarak da son 5 yıldır ortalama yüzde 50’lerde büyüme sergiliyoruz. Bunun temel sebebi; Türkiye’de iş ortaklarımızla kurduğumuz sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir işbirliği. Bu bakışla seçtiğimiz iş ortaklarımızla, müşterilerimizi de memnun ediyoruz. Tüm bu memnuniyetin temeli; iyi bir mühendislik firması olmamıza, sunduğumuz doğru çözümlere dayanıyor. Tümleşik mimari dediğimiz yapımızla, rakiplerimizden farklı olarak, müşterilerimize tek bir cihaz öneriyor, ihtiyacını bu yapıyla karşılamasını sağlıyor, müşterimizin ölçeğinin değişimine paralel olarak bu çözümü de kolayca değiştirebiliyoruz. Bu esneklik bizi farklı kılıyor.”
NetApp Türkiye’nin hedefi; gelecek 3 yıl içinde pazarda lider olmak. “Şu an 2’inci sıradayız ve liderlik hedefiyle yol alıyoruz” diyen Cesur’a göre, bunun için doğru ve sağlıklı iş ortaklığı yapısını oluşturmak çok önemli. Verinin, artık paradan daha değerli olduğunu ve şirketlerin de bunu anlamaya başladığını söyleyen Cesur, şu yorumu yaptı:
“Şirketlerin veri miktarı her yıl yüzde 40 büyüyor, ama toplam BT harcamalarında veri depolamanın payı yüzde 20’lerde kalıyor. Büyük, kurumsal şirketler veri depolama çözümlerini oluşturdu. Bazı ulusal ve uluslararası düzenlemeler, sektörel gereklilikler bu yolda şirketlerin adım atmasını sağlıyor. Ama KOBİ segmentinde daha çok yolumuz var. Bunun temel sebebi; veri depolama çözümlerinin daha maliyetli olarak algılanması. Ama biz KOBİ’ler için uygun fiyatlarda, donanım, yazılım ve bakımı içeren çözüm paketleri oluşturduk. Hatta geçtiğimiz dönem KOBİ’lere yönelik kampanyamız ile müşteri sayımızı yüzde 247 oranında artırdık. Böylece bölgemizde en önemli büyümeyi de sergiledik.”