İnovatif çözümler üreten bir teknoloji şirketi olmayı hedefleyen ARETE, AR-GE merkezi oldu!
İnovatif çözüm ve teknoloji geliştirme hedefinde olan ARETE, bu hedef ve geliştirdiği stratejiler doğrultusunda önemli bir eşiği geçti ve Ar-Ge merkezi oldu. ARETE, 2017 yılı Kasım ayı itibariyle Ar-Ge merkezi olarak yoluna devam ediyor.
“AR-GE ve inovasyonun rekabet gücü için önemi büyük.”
ARETE’nin Ar-Ge başvurusunun başlatılmasına öncülük eden ARETE Genel Müdürü Evrim Akpınar, bu gelişmeyle ilgili şu yorumlarda bulundu:
EVRİM AKPINAR, ARETE GENEL MÜDÜRÜ
“ARETE’nin Ar-Ge projeleri üzerinde çalışmaları yeni değil. ARETE, kurulduğu 2004 yılından bu yana şirket stratejisini teknolojik ilerlemelerin ışığında şekillendiren ve hem SAP dünyasının hem de genel olarak teknolojik yazılımların yönünü iyi takip etmiş bir şirket. Bugün, Ar-Ge başvuruları için ortaya koymuş olduğu kendi geliştirdiği bulut çözümler ve tüm çalışmalar bu vizyonun ürünleri.”
Ar-Ge merkezi olmanın 2017 yılı için ARETE’nin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirten Akpınar, bu hedefe ulaşmış olarak 2017 yılını kapatacak olmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Bu gelişmeler başlangıç. ARETE’nin başarılarını ortaya çıkaracak ve destekleyecek daha bir çok atılımda bulunacağız. Ar-Ge merkezi olmanın bize sağladığı rekabet avantajlarıyla 2018 yılında daha da güçlenerek ilerleyeceğiz.”
Ar-Ge merkezlerinin uygulama esaslarıyla uyumlu bir Ar-Ge yapısına sahip olmanın şirketlere sürdürülebilir bir rekabet gücü verdiğini belirten Akpınar, Ar-Ge ve inovasyon yatırımları içinse şunları kaydetti: “Günümüzde Ar-Ge ve inovasyonun önemi büyük ve giderek artıyor. Öylesine hızlı bir dijital dönüşüm sürecindeyiz ki, gelecekte bu değişim hızını yakalayamayan ve kendi çözümlerini üretmeyen teknoloji şirketlerinin varlıklarını sürdürmeleri zor görünüyor. Aynı şekilde kendi teknolojilerini üretmeyen ülkelerin de ekonomik olarak kalkınmaları zor. Bu nedenle hem şirketler özelinde hem de ülkeler için teknoloji ve inovasyon yatırımlarının arttırılmasının çok kritik olduğunu düşünüyorum.”