İnsanlar arasındaki iletişimin gücü artıyor
Ofis ve çalışma ortamlarının değişmesi ile birlikte her yerden çalışma kavramı her geçen gün daha çok yaygınlaşıyor. Bu sebeple günümüzde birlikte çalışma ve iş birliği de daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Yapılan araştırmalara göre dünyada evden çalışma eğiliminin yüzde 35 oranında arttığını belirten Tesan İletişim Konferans Çözümleri Ürün Yöneticisi Ferhat Güven, şunları kaydetti:
“Bu durum, iletişim, içerik paylaşımı, gürültü kontrolü gibi konularda yepyeni zorluklar ortaya çıkarıyor. Bu tür zorlukları ortadan kaldırmak, iletişimi doğal ve kolay hale getirmek, iletişim kalitesini dünya standartlarına taşımak için önem arz ediyor. Bu bağlamda müşterilerimize yeni nesil, doğal iletişimi sağlayan, alanında dünyanın lider markalarından Polycom’un ses ve video konferans çözümlerini sunuyoruz. Görüşme esnasında arka plandaki seslerin ortadan kaldırılması, odada bulunan konuşmacının otomatik olarak yüz tanıma özelliği ile ekrana getirilmesi, tüm cihazlardan kolayca kablosuz sunum paylaşımı gibi birçok özelliği müşterilerimize sunabiliyoruz. Bu çözümlerle insanlar arasındaki işbirliğinin gücünü açığa çıkarmayı hedefliyoruz. İletişim çözümlerinin kurum içindeki çeşitli süreçlere entegrasyonu, teknolojinin kullanım oranını da doğrudan etkiliyor. Özet olarak öncelikleri; mobilite, birlikte çalışabilirlik, kurumsal entegrasyon ve kolay kullanım olarak sıralayabiliriz. Yaptığımız işler, takip ettiğimiz projeler ve edindiğimiz bilgiler bize gösteriyor ki global işletmeler bu konuda epey yol almış durumda. Yerel firmalara baktığımızda ise birçoğunun çoklu lokasyonu ve birçok mobil çalışanı bulunmasına rağmen bu teknolojilere elzem bir şekilde ihtiyaç duyduklarının farkında olmadıklarını gözlemliyoruz.
Kurumlar eski dönemlere nazaran yer, mekan ve cihaz fark etmeksizin çalışanlarının işlerine devam etmesini ve kurumsal iletişimin sürmesini istemektedir. Sürekli ve sürdürülebilir çalışma ortamlarının sağlıklı hale getirilmesi, kullanılabilir olması kurumların bu günlerde en önemsediği konulardan. Bu farkındalığın oluşmasında dağınık yapıların içinde birlikte çalışabilirlik ortamına ihtiyaç duyulması yatıyor. Ses ve video iletişiminin gelişmesi, çözümlerin artması ile birlikte bu teknolojilere sahip kurumlar artık daha hızlı, daha kaliteli ve daha sık iletişim kurmaktadırlar. Böylelikle süreçler daha hızlı ilerlemektedir.
Bugün baktığımızda kurumlar bu teknolojilerin ilk yatırım maliyetlerini çok kısa vadede çıkarıp kar edebilmektedirler. Örneğin dört lokasyonu olan bir işletmenin ayda bir genel toplantı yaptığını varsayarsak, yol, yemek, konaklama ve personel maliyetleri hesaplandığında maksimum 6 ay içerisinde yatırımın geri dönüşünü almaktadır. Ayrıca hiç göz önünde bulundurmadığımız, toplantılar için yaptığımız seyahatlerde oluşabilecek aksilikleri de tamamen ortadan kaldırmış oluyorlar.”