Intel, teknoloji konferansları ile geleceğe dokunuyor
Intel, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Intel Teknoloji Konferansları ile teknoloji dünyasındaki yenilikleri ve gelişmeleri katılımcılarla paylaşmaya hazırlanıyor.
Intel’in geleneksel hale getirdiği ve bilişim, telekomünikasyon finans başta olmak üzere birçok sektörden katılımcıyı bir araya getiren Intel Teknoloji Konferansları bu yıl “Geleceğe Dokunun” teması altında İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar etkinliklerde önümüzdeki yıllara damgasını vuracak yeni teknolojiler, Intel ve iş ortaklarının sundukları yeni ürün ve hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi alacak; başarı hikâyeleri ve çözüm örnekleri ile bu teknolojileri nasıl fırsata dönüştürebileceklerini görecek ve yeni teknolojilerin gelecekteki uygulamalarını gösteren çeşitli demoları izleme şansına sahip olacaklar.
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’la geleneksel hale gelen Intel Teknoloji Konferansları ile ilgili kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Konferanslarda sadece Intel dünyasındaki değil tüm dünyadaki teknolojik yeniliklerin anlatıldığını ifade eden Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Konferanslarda dünyadaki teknolojik yenilikleri, gelişmeleri, önümüzdeki yıllarda neler olacağını, Intel’in bu yeniliklere neler kattığını ve Türkiye’de ne yaptığımızı anlatıyoruz. Bu yıl çok zengin bir içeriğe sahibiz. Ana temamız “Geleceğe Dokunun”. Artık çevremizdeki her şey dokunmatik ekranlara doğru kayıyor. Bu eğilim durmayacak, daha da hızlanarak devam edecek. Şu an cep telefonlarının, bilgisayarların, tabletlerin ekranlarına dokunuyoruz. AVM’lerde kioskların ekranına dokunuyoruz, arabalarda da artık ekranlara dokunmaya başladık. Önümüzdeki üç yıl içerisinde dokunduğumuz ekran sayısı daha da artacak”.
“Türkiye bir sıçrama yapacaksa bu bilişim alanında olacak”
Yeni teknolojileri ve geleceği katılımcılara aktarmanın çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Aydın bilişim sektörünün Türkiye açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi: “Bu konferanslarla bizim en önemli amacımız katılımcıların geleceğe dokunabilmelerini ve bunu düşünebilmelerini sağlamak. Yeni teknolojileri aktarmak ve geleceği aktarmak bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Türkiye bir sıçrama yapacaksa bence bu bilişim sektöründe olacak. Bilişim artık her sektöre değer hale geldi. Otomotivden inşaata her sektörde bilişim var.”
Artık her şeyin akıllandığı bir döneme girildiğinin altını çizen Burak Aydın, yıllardır aynı şekilde kullanılan cihazların bilişim teknolojileri sayesinde değişmeye ve gelişmeye başladığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Buna örnek olarak Costa’nın Intel işlemcileriyle geliştirdiği kahve makinelerini gösterebiliriz. Costa’nın geliştirdiği ve Ferrari’nin tasarımcısının tasarladığı bu makine beş duyuya hitap ediyor. Ekranda kahveyi seçtikten sonra, kahve yapılırken kahvenin yapılış sesini duyuyorsunuz, seçtiğiniz kahvenin kokusunu veriyor ve bunu hissediyorsunuz. Dolayısıyla her duyuya hitap eden bir ürün ortaya çıkmış. Bu gibi örnekler ileride hızla artmaya devam edecek”.
Intel ve iş ortaklarının yeni ürün ve teknolojilerini sergileyeceği konferansta yazılım geliştiricilerden donanım geliştiricilere, dağıtıcılardan ürün satıcılarına ve öğrencilere kadar geniş bir kitleye yayılan katılımcılar; açılış konuşmalarından sonra başlayacak paralel oturumlar ve demo alanlarında hem bugünün hem de geleceğin teknolojik yenilikleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatını yakalayacaklar.