İnteraktif gelişen eğitim dönemi
Güz günlerinden selam,
Pandemi, aşı, varyant derken geldik sonbahara, okul dönemine. Pandemi sürecinde gündeme gelen interaktif eğitim yöntemleri, koronavirüsün etkisiyle geleneksel eğitim yöntemlerinin yerini aldı. Hele de çocukların mobil cihaz kullanım alışkanlıklarının gelişimi, bu alışkanlıklarda eğitime de yer verme zorunluluğu, ebeveynlerin bu konuda farkındalığı da önemli. Mayadem CEO’su Uğur Tılıkoğlu da, “Özellikle çocuklara yönelik içerikler üreten bir oyun firması olarak bu alanda yayınlanan global literatürleri güncel olarak takip ediyoruz. Bu cihazların sağladığı interaktif eğitim imkanları, eğitim sürecine olumlu yansıyor. Son olarak yayınladığımız TRT Çocuk Kitaplık adlı çocuklara yönelik interaktif kütüphane uygulamamız yoğun ilgi görerek kısa sürede 1 milyon indirme rakamını aştı. Bu da interaktif eğitim programlarına yoğun bir ilgi olduğunu gösteriyor” demiş.
Eğitmenleri de unutmayalım. Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, Eylül’de yeni eğitim sezonuna başladı. Tüm Türkiye’deki öğretmen ve idarecilerin online olarak faydalanabildiği program kapsamında yine zengin bir online eğitim takvimi eğitmenleri bekliyor. Eğitim programlarına Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yönetici, okul idare ekipleri de katılıyor. 2013’den bu yana 170 bine yakın öğretmene ulaşan programla ilgili detaylar https://www.anadoluvakfi.org.tr/degerliogretmenim sitesinde.
Sürdürülebilir meslek öğrenimini ve yerli üretimi destekleyen Halkla İlişkiler Okulu, Ahilik üzerine temellendirdiği iş garantili meslek eğitim modelini, 20.yüzyılın önemli sanat insanı Barış Manço’ya ithaf etmiş. UNESCO tarafından 2021 yılının Ahi Evran yılı kabul edilmesiyle birlikte tüm dünyada çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmeye devam ediyor. Usta-çırak ilişkisinin en güzel örneği olan Ahilik, esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmayı temel alan bir meslek örgütlenmesi olarak önemli bir geleneğimiz. Halkla İlişkiler Okulu’nun Mentör Eğitmeni ve Ajans Başkanı Mine Ece, yüksek öğrenimin deneyim eksikliğini tamamlamak ve işe hazır uzmanlar yetiştirmek için usta-çırak ilişkisine önem verdiklerini belirtmiş, “İletişim sektöründen uzak kalan Anadolu işletmeleri ve yine Anadolu’da yaşayan İletişim Fakültesi mezunu gençler için bu program hem markalaşma konusunda hem de yeni istihdam olanakları yaratabilmesi adına geliştirici bir model olacak” demiş. Dahası www.halklailiskilerokulu.com sitesinde.
Red Bull Basement, üniversiteli girişimcileri destekleyerek kampüs hayatını değiştirecek projelerini geliştirmeleri için fırsat tanıyor. Üniversiteli girişimciler “Erişilebilirlik, Temiz Su, Güçlendirme, Beden & Zihin, İklim Faaliyetleri, Enerji, Kariyer, Eğitim ve Akıllı Şehirler” olmak üzere 9 farklı kategoride teknoloji odaklı çözümü olan projelerle 24 Ekim’e kadar redbullbasement.com adresi üzerinden başvuru yapabilir. Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından Türkiye Finali’nin kazananı proje, bu yıl Türkiye’de gerçekleşecek Red Bull Basement Dünya Finali’ne davet edilecek.
Türkiye’de katılımcı demokrasi kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Oy ve Ötesi Derneği, Dijital Demokrasi Platformu ile yine bir yeniliğe imza atıyor. Platformda bir araya gelen yurttaşlar yaşadıkları ilçelerin yerel sorunlarını tespit edecek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirebilecek. Oy ve Ötesi de bu çözüm önerilerinin şekillendirilmesi ve Belediye Meclisi gündemine alınması için sürece katkı sağlayacak. Platform, Ağustos itibariyle İstanbul Avcılar’da pilot uygulama olarak hayata geçti bile…
Türkiye’de 60 yıldır temizlik ürünleri üreten ve İzmir’de faaliyet gösteren Klorak, çok önemli ve değerli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış. Geliştirdiği #temizçitle projesiyle sahil bandındaki yeşil alanlara atılan kuruyemiş kabukları için geri dönüştürülebilir kese kağıdı kullanılmasını sağlayarak çevreye verilen zararın önüne geçmeyi hedefliyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Klorak, ‘Ha çekirdek ha çiğdem/ Temiz temiz çitlesem’ ve ‘İzmir’de çevreye canım denir’ sloganlarını öne çıkarıyor. Kampanya kapsamında kurulan ekiple geri dönüşümlü kese kağıtları tekel bayileri, seyyar çekirdek satıcıları ve sahillerde çekirdek çitleyen kişilere dağıtılıyor. Paylaşılan #temizçitle hashtagli her post da sahillerdeki çekirdek kirliliği için farkındalık yaratıyor.
Bu güzel çalışmayı ödüllerle devam ettirelim. Dünyanın prestijli danışmanlık şirketlerinden Brandon Hall tarafından düzenlenen Öğrenmede Mükemmellik Ödülleri 2021’de, Kuveyt Türk Akademi, Teftiş Kuruluna alınan müfettiş yardımcılarına yönelik düzenlediği “Denetim, Danışmanlık, Dönüşüm (D3)” programıyla altın ödüle layık görülmüş. Kuveyt Türk, 2017’de hayata geçirdiği Bankacılık Okulu’nu, geçtiğimiz aylarda Kuveyt Türk Akademi’ye dönüştürmüştü malum. Akademi’de, farklı eğitim metotlarıyla hazırlanan ve hibrit olarak kurgulanan 24 farklı gelişim yolculuğuyla çalışanların kariyer mimarisi destekleniyor.
Pfizer Onkoloji, kansere karşı sosyal medyada “Bir Arada” projesiyle Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde “Sağlık Sektöründe Yılın Pazarlama Kampanyası–Hastalık Farkındalığı” ve “Sağlık Sektöründe En İyi Sosyal Medya Kullanımı” kategorilerinde Gold Stevie®️ – Altın Ödül’ün sahibi olmuş. YouTube’un yanı sıra diğer platformlarda da hastalara ulaşabilmek için Instagram ve Spotify kanalları açıldı. Kanser hastaları, akıllarına gelen soruların cevaplarını bu kanallar aracılığıyla uzmanlarından dinleyebilecek.
Haftaya görüşmek dileğiyle,