İnternet yasağı Gül'ün takipçi sayısını düşürdü
İnternet düzenlemesiyle ilgili yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki madde hakkında da görüşlerini hükümetle paylaştığını kaydetti. İnternet düzenlemesiyle ilgili yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki madde hakkında da görüşlerini hükümetle paylaştığını kaydetti. İnternet yasasını onayladığını duyurmasıyla başlayan “unfollow protestosu” sonucunda Cumhurbaşkanı Gül'ün takipçi sayısı 4 milyon 290 bine düştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarla internet düzenlemesi ile ilgili yasayı onayladığını açıkladı. Paylaştığı tweet’lerde iki maddeyle ilgili kaygılarının yeni bir yasal düzenlemeyle giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, düzenlemenin süratla gerçekleşmesi için yasayı onayladığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı onayladığında 4 milyon 390 bin takipçisi vardı. İnternet yasasını onayladığını duyurmasıyla başlayan “unfollow protestosu” sonucunda Cumhurbaşkanı Gül'ün takipçi sayısı 4 milyon 290 bine düştü. 1,5 saatte 20 binden fazla takipçi kaybeden Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Trend Topic listesine de girdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:
“Bir süredir gündemdeki internet yasası hakkında yoğun mesajlar gönderiyorsunuz. Mesajlarınızda özellikle iki husus üzerinde itirazlar ilettiniz. Bu iki noktaya ilişkin sakıncaların esasen ben de farkındaydım. Nitekim, Hükümetimizle temasa geçip bu iki noktaya ilişkin düşüncelerimi paylaşmış ve bunların düzeltilmesini istemiştim. Memnuniyetle görüyorum ki iki maddeyle ilgili kaygılar yarın yeni bir yasal düzenlemeyle giderilecek. Bu düzenlemenin süratle gerçekleşmesine fırsat vermek için Macaristan’dan döner dönmez önümdeki yasayı onayladım. Hükümetimiz ve siyasi partilerimize gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür ederim. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.”
Düzenleme bu hafta yapılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, 18 Şubat’ta Gül’ün açıklaması öncesinde bakanlıkta yaptığı bilgilendirme toplantısında; “TİB, herhangi bir özel hayatın gizliliği söz konusu olduğu anda, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde yine bu engellemeyi yapacak, 24 saat içerisinde Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuracak. Almış olduğu bu karara yönelik olarak, mahkeme kararına göre TİB gereken uygulamayı gerçekleştirecek. Her husus mahkeme kararına bağlanmış oldu. Trafik bilgileri, herhangi bir şekilde kullanılmak isteniyorsa mutlaka bir mahkeme şartı aranacak. Cumhurbaşkanlığımız tarafından bir onaylama söz konusu olursa, yasa onaylanır onaylanmaz, biz de Meclis’te bununla ilgili süreci başlatacağız. Cumhurbaşkanımızın onaylaması halinde biz bu hafta bu düzenlemeyi yapacağız. Daha önceden burada bir mağduriyet, kişilik haklarının gasp altına alınması söz konusuydu. Bunları ortadan kaldırıyoruz” şeklinde konuşmuştu.