Inventum büyüyecek Invento olacak
Bilgi güvencesi kapsamında danışmanlık hizmetleri sunan Inventum, tüm faaliyetlerini Invento altına taşıyor.Infonet Bilgi Teknolojileri Grubu’nda 1995 yılından bu yana ağ ve bilgi güvenliği riskleri konusunda faaliyetlerini sürdüren Inventum, büyüme planları doğrultusunda yeni bir markayla ortaya çıkıyor. Invento, Inventum tarafındaki tüm faaliyetleri devam ettirecek bir kardeş kuruluş olarak doğuyor. Inventum Ortağı Aslı Doğrusöz, hem teknik hem mevzuat bazlı her türlü danışmanlık ve test hizmetini verdikleri Inventum gibi Invento’da da aynı hizmetleri sunacaklarını dile getirdi. “Sızma testleri, bağımsız denetimler, mevzuat bazlı denetimler vb. bilgi sistemleriyle ilgili her türlü denetimi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diyen Doğrusöz, Inventum’dan kademeli olarak ayrılmaya başladıklarını, ancak yönetim ve çalışan kadro olarak yine bir arada olduklarını dile getirdi. Doğrusöz hedeflerinin ortak çalışmalar tamamlanmasına paralel bir geçiş süreci yaşamak olduğunu da sözlerine ekledi.
Standartlara uyum anlamında bakıldığında; COBIT, ISO27001, PCI DSS vb. standartlar konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Doğrusöz şirketin mevzuat denetimleri konusuna da eğildiğini vuguladı ve ekledi: “BDDK’nın bilgi güvenliği mevzuatı finans sektörünün temel denetim ihtiyacını doğuruyor, bunun dışında dışkaynaklı denetimler var. Hâttâ bankalar son dönemde bilgi paylaşımında bulundukları çeşitli kurumları da denetlemeye başladılar” dedi.
Doğrusöz sözlerini şöyle noktaladı: “Aslında ölçekten bağımsız bir ilgi alanımız var. Güvenlik konusunun önemini fark eden şirketleri potansiyel müşterilerimiz olarak görüyoruz. Sonuçta bilgi güvenliğiyle ilgili risklerin yönetilmesiyle ilgili her türlü hizmeti vermeyi hedefliyoruz.
Test süreçleri artık otomatik
Inventum Satış Direktörü Cem Devrim Yaylalı ise bilgi güvenliğiyle ilgili test süreçlerini ve standartlara uyum süreçlerini tek merkezden yönetecek bir yazılım üzerinde çalıştıklarını söyledi. “Bu yazılım, bahsettiğimiz tüm bu iş süreçlerini otomatik hale getirerek gerekli raporlamaları yapacak, test sonuçlarını işleyerek güncelleyecek, farklı konumda yapılan test sonuçlarını bir araya getirecek” diyen Yaylalı, uyumlu olunması gereken standartlara ilişkin testlerin de yazılım tarafından yönlendirilerek yapılacağını belirtti. Bu yazılımın üç yolla sunulacağı bilgisini veren Yaylalı, birinci modelde yazılımın şirketin kendi sunucularında barındırıldığını, diğerinde ise kiralama yoluyla sunulduğunu belirtti. Yaylalı, SaaS (servis şeklinde) modeliyle ise ürünü daha uygun fiyatlarla sunma şansına sahip olacaklarını vurguladı ve ekledi: “Biz hiçbir zaman belli bir ürünün kulanılması için müşteriyi zorlamıyoruz. Danışmanlık hizmeti dahilinde seçenekleri sıralayarak seçimi onlara bırakıyoruz.”