İş ortaklarıyla farklılık yaratacak
Cisco iş ortaklarının daha rekabetçi ve etkili çalışabilmeleri için kanal yapısını geliştiriyor.
Son beş yıldır bilişim dünyasında çok önemli değişimler yaşanıyor. Bu değişimlerin en önemli yansımaları ise şirketlerin kullandıkları teknolojiler ve iş yapış şekillerinde görülüyor. Cisco bu değişimleri yakından takip ediyor ve şirketlerin bu değişikliklere hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için çalışmaya devam ediyor. Cisco’nun bu süreçte en önemli silahı ise iş ortakları. Cisco iş ortaklarının daha verimli ve etkili çalışabilmeleri için kanal yapısını yenilerken; yeni ürünler, hizmetler ve çözümler sunuyor. Bunlara ek olarak yeni sertifikasyon programları da geliştiriyor.
Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Cisco Küresel İş Ortağı Organizasyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Bruce Klein ile Cisco’da son aylarda yaşanan dönüşümler ve yenilikler üzerine konuştuk.
İş ortaklarının Cisco için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Bruce Klein yaşanan dönüşüm ve gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Cisco olarak bir iş ortağı ekosistemi kurma üzerinde çalışıyoruz. Bu ekosistem Cisco’nun stratejilerini başarıyla uygulamasını sağlayacak iş ortaklarından oluşuyor. Bildiğiniz gibi özellikle uygulama tarafına doğru bir dönüşüm var. Biz de bu dönüşüm doğrultusunda Uygulama Merkezli Altyapı (Application Centric Infrastructure) adını verdiğimiz ve iş ortağı ekosistemimizin çok büyük önem taşıdığı bir altyapı oluşturuyoruz. Konuyla ilgili olarak yazılım şirketleriyle (ISV’ler – Independent Software Vendor) ile çok yakın çalışıyoruz. Yazılım şirketlerinin Cisco’nun sahip olduğu gelişmiş teknolojileri yazılımlarıyla bütünleştirebilmelerini sağlıyoruz. Bu yazılım şirketleri video, güvenlik, işbirliği gibi farklı alanlarda sunduğumuz gelişmiş teknolojileri yazılımlarına ekleyebiliyorlar.”
Cisco’nun sürdürdüğü diğer bir önemli çalışma ise ağların programlamaya daha açık olmasını ve üzerinde çalışan uygulamalardan haberdar olmasını amaçlayan Cisco ONE (Open Network Environment) çözümü. Cisco ONE’ın sağladığı gelişmiş özellikler sayesinde SDN (Software Defined Networking) gibi yeni oluşan kavramlara pazarda duyulan ihtiyaçlara kolayca cevap verilebiliyor.
Bruce Klein Cisco ONE ile ilgili şu bilgileri verdi: “Cisco ONE (Open Network Enviroment – Açık Ağ Ortamı) stratejimiz doğrultusunda mobilite, bulut, nesnelerin interneti (Internet of Everything) alanlarında iş ortaklarımızın yetenekleri gelişiyor ve hareket sahaları genişliyor. Ayrıca iş ortaklarımızın melez BT modeline geçmelerine de destek oluyoruz.”
Cisco milyarlarca cihazın internete bağlanacağı bu döneme yeni iş ortağı türleri ile giriyor. Klein, “Her Şeyin İnterneti ile birlikte yeni iş ortaklığı türleri de devreye giriyor. Enerji, perakende ve taşımacılık gibi alanlarda uzman şirketleri iş ortağı ekosistemimize dahil ediyoruz. Böylelikle hem bu şirketlerin uzmanlıklarından yararlanıyoruz hem de mevcut iş ortaklarımızla işbirliği yaparak Cisco çözümlerinde yer almalarını sağlıyoruz. Bu sayede müşterilere her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilen komple çözümler sunabiliyoruz. Yeni iş ortağı programlarımızla bu şirketlerin kolayca birbirine bağlanabilmelerini sağlıyoruz” dedi. Cisco organizasyonunda öncelikli ve büyüme hedefi olan 10 ülkeden biri olan Türkiye, bu fırsatları büyük ölçüde barındırıyor. Türkiye’nin yeni teknolojileri hızla benimseme özelliği büyük bir avantaj sağlıyor.