İş sağlığı ve güvenliğinde ‘Endüstri 4.0’ dönemi başlıyor
GFDS ile, Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ortaklığıyla, iş sağlığı ve güvenliğinde ilk kez çevrimiçi eğitim ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları, bir dijital eğitim platformunda birleştirildi. İş dünyasının yeni nesil eğitim ve deneyim platformu olarak tanımlanan, tamamı Türk mühendislerinin üretimi olan ‘Let-X’ in ilk ürünü ise; ‘Let-X İSG Eğitimi’ oldu. İş sağlığı ve güvenliği alanında yeni bir dönem başlatacak olan ‘Let-X İSG Eğitimi’nin lansmanı, 13 Kasım tarihinde, ODTÜ Teknokent İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İleri teknoloji uygulamalarıyla ulusal ve uluslararası sektör devlerine yeni nesil çözümler sunan GFDS ile, mesleki ve teknik eğitim uygulamalarının öncüsü Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ortaklığıyla, iş sağlığı ve güvenliğinde ‘Endüstri 4.0’ dönemi başlıyor. ‘e-Learning’ ve ‘VR Deneyim Modülleri’ ile İSG eğitiminin boyutunu değiştiren platform, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde verimlilik oranını yüzde 95’e kadar yükseltiyor. Eğitim, uygulama modülü sayesinde de iş esnasında hata payının sıfıra indirilmesine katkı sağlıyor. Tamamı Türk mühendislerinin üretimi olan yeni nesil eğitimin yurt dışına ihraç edilmesi hedefleniyor. Ofislerde veya fabrikalarda mavi yakalı çalışanlardan beyaz yakalı yöneticilere kadar herkesin rahatlıkla kullanabileceği ‘Let-X İSG Eğitimi’, alanında uzman A sınıfı İSG uzmanları tarafından, ‘6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uygun olarak geliştirildi. ‘Akıllı Eğitim, Güvenli Deneyim’ sloganıyla yola çıkan ‘Let-X İSG Eğitimi’, hem uzaktan eğitim imkânıyla şirketlere zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak hem de üstün teknolojisiyle iş kazası riskini sıfıra indirecek.
Yenilikçi eğitim sistemleriyle gelecek güzelleşecek
GFDS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mert Levent Oğuzata, uygulamanın en önemli amacının çalışanlarda en hızlı ve etkili şekilde iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturmak olduğunu vurguladı. Oğuzata; “İş kazalarının en önemli nedenlerinden biri iş sağlığı ve güvenliği kültürünün tam anlamıyla oluşmamış olması. ‘Let-X’ ile, iş dünyasında İSG bilincinin yerleşmesine katkı sağlayacağız. Pandemi ile mücadele ettiğimiz bu dönemde dijital ortamda bire bir İSG eğitimi almak maliyetleri azaltırken, çalışanlara da toplu eğitim ortamlarından uzak daha güvenli bir platform sunmuş olacak. ‘Let-X İSG Eğitimi’; yaşayan, canlı bir ürün. ‘VR Deneyim Modülü’ ile öğrenilen bilgiler, gerçekçi çalışma ortamında gerçekçi senaryolarla uygulanabilecek. Güvenli ve ekonomik bir yolla, kanayan bir yara olan iş kazalarını minimize etmek istiyoruz.” GFDS ve Coşkunöz olarak tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği ‘Let-X İSG Eğitimi’nin sadece ulusal pazarda değil yurt dışı pazarında da başarı elde edeceğini düşündüklerinin altını çizen Oğuzata, 5 yıllık hedeflerini şöyle aktardı: “Uluslararası sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek eğitimi ihtiyaca göre şekillendireceğiz. Birinci yıl ulusal alanda ‘Let-X İSG’ kullanımını yaygınlaştırmayı, ikinci yıldan itibaren de Rusya, Hollanda, Almanya, Amerika ve İngiltere pazarlarına giriş yapmayı hedefliyoruz. Üçüncü yıl içinde ise, farklı alanlarda özel eğitimler oluşturmayı planlamaktayız. Tümüyle yerli ve milli kaynaklarla, Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın 32 yıllık eğitim tecrübesi ve sektöründe fark yaratan GFDS’nin içerik geliştirme ve teknoloji yetkinliğiyle oluşturulan bu ‘İSG Eğitimi’ ile, Türkiye’nin teknoloji geliştirme potansiyelini uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyoruz. Çünkü eğitim sisteminin tüm dünyada kaliteli ve doğru teknolojiler sayesinde dönüşeceğini öngörüyor, bu kaliteli ve yenilikçi eğitim sistemleriyle geleceğin de güzelleşeceğine inanıyoruz. ‘Let-X’i bu inançla oluşturduk. GFDS olarak bizim görevimiz insanlık için dengeli şekilde teknoloji geliştirmek. Eğer dünya gelecekte insanlık ile teknoloji arasındaki dengeyi düzgün şekilde kurabilirse gerçekten aydınlık bir gelecek bizleri bekliyor.” Lansmanda söz alan Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da, vakıf olarak kuruluşlarından bu yana sanayi ve üretiminin yanı sıra Türkiye’nin geleceği olan gençlerin hayatına değer katmak için çalıştıklarını vurguladı.