İş süreçlerinde kesintisiz çalışma kavramı ön plana çıktı
Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya
Mobil devrim iş dünyasını kökten bir değişime uğrattı. Rekabette öne çıkmak isteyen firmalar için önceliklerden biri haline geldi. Özellikle kurumların mobil yatırımları aşamasında kurumsal ürünleri tercih etmeleri, iş süreçlerinde “kesintisiz çalışma” kavramını ön plana çıkardı. Kesintisiz, mobil çalışmanın gelişen teknoloji ve artan talepler ışığında hayati talepler haline geldiği, enerji ve altyapı sektörlerinin yanı sıra kamu hizmetleri, acil servisler, perakende, hızlı tüketim, sağlık, lojistik ve güvenlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin yatırımlarına yön vermeye devam ediyor. Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya’nın verdiği bilgilere göre uygulamaların kapsamı hem bireysel hem de kurumsal kullanımlarda gayet geniş.
Dolayısıyla çalışanların iş sırasında en sık kullandığı şeylerden ve işlerini kolaylaştıran en önemli faktörlerden birisi. Çalışanların kullandığı bir uygulama doğru bir şekilde geliştirildiğinde ve uyumlu donanım ürünleri ile birleştirildiğinde verimlilik gözle görülür derecede artıyor.
Dijitalleşme sürecinde siber güvenlik, bulut bilişim ve mobilitenin önceliklerini koruyacağını tahmin eden Ali Oktay Ortakaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak bizlerin de stratejilerindeki uygulamalar bunlara paralel hayata geçiyor. Bağımsız yazılım geliştiricileri ile ortaklaşa yaptığımız projelere her geçen gün daha fazla ağırlık veriyoruz. Böylelikle ürünümüz Toughbook ürünlerini sadece bir donanım olarak değil, bir çözüm olarak müşterilerimize ulaştırıyoruz.
Mobil dönüşüm konusunda şirketlerin gün geçtikçe hem kendi içlerinde yapılandıklarını hem de dışarıdan danışmanlık desteği almaya yöneldiklerini gözlemliyoruz.”
Kurumsal mobil uygulamaların birincil amacının çalışanların işlerini kolaylaştırmak olduğunun altını çizen Ali Oktay Ortakaya, “Dolayısıyla uygulamalar bu çerçevede şekilleniyor ve evriliyor. Bu dünyanın en önemli unsuru, hiç kuşkusuz mobilite ve zorlu çalışma performanslarına uygun uygulamaları mobiliteye göre geliştirmek” dedi.
Özellikle mobil çalışanların, gün boyunca sahada olduklarını göz önünde bulundurduğumuzda, çalıştıkları şartlara dayanabilecek ve yaptıkları işin gereği ihtiyaç duyabilecekleri arabirimleri bünyesinde barındıran cihazlara sahip olmalarının çok önemli olduğunu belirten Ali Oktay Ortakaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Sürekli güneş altında çalışan bir profesyonel, tablet ekranını rahat bir şekilde okuyamayabilir, bir maden mühendisi, tabletin dokunmatik ekranını elinde eldiven varken kullanmak isteyebilir, çok yüksek ya da düşük sıcaklıklarda, tozun ve nemin yoğun olduğu ortamlarda çalışanlar cihazlarını yere düşürmekten korkabilirler. Tüm bunların yanında, internete her an, her yerden bağlanamayabilirler. Tüm bu özellikleri ürünlerimizde sunarken donanım kadar yazılım ve uygulama entegrasyonunun da hayati bir öneme sahip olduğu bilinciyle geliştiriyoruz.
Sahada, fabrikada, şantiyede ve fiziksel şartların zorlu olduğu birçok ortamda söz konusu mobil uygulamaların performansından bir kayıp yaşamadan çalışabilmeleri için belirli kriterlere sahip olmaları gerekiyor. Panasonic olarak tamamen dayanıklı ürünlerimizle bu ihtiyaca olabilecek en iyi şekilde karşılık veriyoruz. Toughbook ve Toughpad markaları altında topladığımız dayanıklı ürünlerimizle sunduğumuz uygulamalar, çalışanların en zorlu koşullarda bile uygulamanın performansı hakkında endişelenmemesini sağlıyor.
Sahada kullanım süresinin uzayacağı, dayanıklı ve toplam sahip olma maliyetine göre yatırımın uzun vadeli olmasını sağlayacak BT yapılarının tercih edileceği bir değişim dönemi bizleri bekliyor.”