İşbirliği, katma değer sağlamakta gecikmedi
Platin Bilişim ve Hitachi Data Systems arasında işbirliği ile özellikle finans sektöründe katma değer odaklı projeler hayata geçirildi. Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı’ya göre, yedekleme ve depolama tarafında kurumların strateji geliştirmesi gerek. Artan depolama ihtiyacı karşısında mevcut yatırımlar ile bütünleşik çözümler de bu noktada önem kazanıyor. Bu nedenle Hitachi Data Systems ile iş ortaklığına gittiklerini vurgulayan Ayhan Bamyacı, “Ürün portföyümüzdeki diğer çözümlerle entegre olması ve komple çözüm sunan iş ortağı algımızı pekiştiren bir markanın sektörümüze değer katacağı inancındayız” dedi. İşbirliğinin hayata geçmesinin ardından geçen kısa zamanda iki önemli projeye imza attıklarını da vurgulayan Ayhan Bamyacı, şu bilgileri verdi:
“Hitachi Data Systems ile ilk olarak ING Bank ve Akbank için proje ürettik. ING Bank tarafında veri depolama projesi hayata geçirdik. Akbank’ın ise şube ve genel müdürlüklerinin tüm elektronik postalarını arşivleme projesi için çalışmalar yürütüyoruz. Olası tüm felaket senaryolarına karşı verilerin güvenliğini sağladık.”
Yaratıcılığın temelinde sosyal inovasyon var
Teknolojinin sosyal ihtiyaçları karşılaması gerektiği görüşüyle hareket ettiklerini belirten Hitachi Data Systems Türkiye Genel Müdürü Serdar Sayar ise gelecekte sosyal inovasyon mottosu altında farklılaşan çözümlerin pazarda daha çok değer kazanacağı beklentisini dile getirdi. Klasik bir depolama sunucusu üreten bir firma kimliğinden öte, farklı sektörlerde sundukları hizmetleri ‘sosyal inovasyon’ alanında yaratıcı projeler ile daha değerli hale getirme önceliğine işaret eden Sayar, sözlerini söyle sürdürdü:
“Nesne tabanlı veri depolamanın daha fazla önem kazanacağını görüyoruz. IoT, daha çok cihazın ve verinin olduğu bir dünya. Dolayısıyla artık sektörden bağımsız olarak büyük veri akışını sağlayan, veriyi ciddi bir şekilde saklamaya çalışan her sektör odağımızda. Bununla birlikte, ağırlıklı olarak finans ve kamu tarafındaki endüstri ile beraber, gittikçe daha farklı sektörlerden de açılım olacağı kanaatindeyim. Şu anda herkes büyük veriyi bünyesine entegre etmeye çalışıyor. 2017-2018 itibariyle nesne tabanlı dediğimiz depolama birimlerine daha hızlı bir yöneliş olacak. Türkiye’de bu yaklaşımın örneklerini ufak ufak görmeye başladık.”