Isısan’a 5 Nisan’da gerçekleştirilecek BTvizyon Kayseri hakkında sorular sorduk
Türkiye’nin önemli enerji firmaları arasında yer alan Isısan 5 Nisan 2018 tarihinde Kayseri Hilton Hotel’de gerçekleştirilecek BTvizyon etkinliğinde yer alacak. Isısan A.Ş’yi temsilen “Küçük Teknolojik Dokunuşlar ve Büyük Etkileri” isimli konuşması ile yer alacak Ömer Çolakoğlu’na hem teknoloji yaklaşımlarını hem de etkinlikte nelerden söz edeceklerini sorduk.
-Isısan olarak teknoloji yaklaşımınız nedir? Ne tür projelere önem veriyorsunuz?
Isısan bir basınçlı kap imalatçısı ve bir mühendislik firması. Yaptığı iş itibariyle bir çok seri üretim yapan firmadan farklı bir üretim şekli var. Sipariş üzerine çalışan, her yaptığı iş bir öncekinden farklılık gösterebilen ve işin yapılmasının neredeyse yarısı kadar zamanı projelendirilmesine harcayan bir yapımız mevcut. Bu durum bizi alışılagelmiş herkes tarafından kullanılan çözümleri kullanmamız noktasında zorluyor. Bu anlamda bir sistem, bir yazılım ya da bir ürün alımında en çok dikkat ettiğimiz noktalardan biri, bu sistemin esnekliği ve başka sistemler ile entegrasyon becerisidir.
Standart erp sistemlerinin yanı sıra, 3d CAD, CAM, PLM sistemleri, sahadan veri toplama sistemleri yine birbiri ile entegre şekilde kullandığımız uygulamalar. Bünyemizde bir yazılım ekibimiz var ve bir çok projeyi kendi içimizde inhouse olarak geliştirebiliyoruz. Zaten bu yüzden dışarıdan aldığımız sistemlerin bizim yapımız ile entegre olma yeteneği çok önemli.
İnovatif çalışmalarımız, Türkiye’de ilk olan projelerimiz var. Veri ile çok ilgiliyiz. Veriyi görsel ve analitik olarak inceleme ve değerlendirme noktasında yeniliklere ve işimizi kolaylaştıracak projelere açığız. Sahadan kablosuz veri toplama sistemleri yine ilgimizi çeken projeler arasında.
-Isısan BTvizyon Kayseri’de katılımcılarla neler paylaşacak?
BTVizyon Kayseri’de özellikle Kayserililer’in çok ilgisini çekecek projeler, uygulamalar paylaşacağız.
- Çok maliyetli diye vazgeçilen projelerin çok uygun maliyetlerle nasıl hayata geçirilebileceği,
- Bazı tekil projelerimizin fikir aşamasından uygulama aşamasına nasıl geçirildiği,
- İş Zekası, Veri analitiği gibi konuların sadece çok büyük şirketlere mahsus çok pahalı yapılar olduğu algısının nasıl yıkıldığı ve kobiler için bile veri ile konuşabilme deneyiminin çok düşük maliyetler ile nasıl elde edilebileceği,
- In house çözüm üretme ve bu konuda yetişmiş personele sahip olmanın firmanlarına ne kadar büyük avantajlar getireceği konularında yaptığımız çalışmaları, edindiğimiz tecrübeleri, yaşadığımız başarısızlıkları ve bunlardan öğrendiklerimizi paylaşıyor olacağız.