İstanbul teknoloji merkezi olarak yükseliyor
2012 yılında Bilgi Teknolojileri pazarının 31 milyar dolar büyüklüğüne ulaşması bekleniyor.
Alanında Avrasya bölgesinin en büyüğü olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nı bu yıl da İstanbul’da başarıyla gerçekleştirdik, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün saygın temsilcilerini İstanbul’da ağırladık.
Fuarın yanı sıra, bu kapsamda “Sosyal Medya” başlığı altındaki bir oturuma da konuşmacı olarak katılmak memnuniyet vericiydi.
Bu fuarın verdiği mesajlardan biri hiç şüphesiz İstanbul linkine tıklayanların, barış ve kardeşlik adresinde buluşmasıdır. İstanbul’un profilinde hoşgörü yazıyor, sevgi yazıyor, muhabbet ve kardeşlik görülüyor. İstanbul kelimesi sekiz karakterdir ama o sekiz karaktere insanlığın özlemini çektiği binlerce karakterlik mesajları tek başına sığdıracak kadar derindir, anlamlıdır.
Dünyada sevgiyi arayan, barış ve huzurun adresini soran, kardeşliğe hasret kalan kim varsa İstanbul onlar için bir tık ötededir. İstanbul’un kapsamı alanı bütün bu hasret ve özlemleri giderecek kadar, bütün insanlığı kucaklayacak kadar geniştir, engindir.
Küreselleşmeyle birlikte zaman ve mekan kavramlarının iyice değiştiği, tek bir tıkla dünyanın akışının değişebildiği bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla yaşadığımız çağın en önemli gereklerinden biri bilişim sektörünü yakından takip etmek, bu sektördeki gelişmelerin gerisinde kalmamaktır.
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan özgürlük ve demokrasi hareketlerinin fitilini Tunuslu 26 yaşındaki bir bilgisayar mühendisinin ateşlemesi manidardır.
Herkesin şunun farkında olması gerekir ki artık özgürlüklerin önündeki bütün şifreler bir bir kırılıyor. Demokrasiyi ve halkın iradesini fütursuzca ‘hack’leyen yönetimler bir bir çöküyor.
Baskı ve şiddet virüsü, en etkili antivirüs programı olan özgürlük karşısında yaşam alanı bulamayacak, bu virüsleri yayanlar da sistemden tamamen temizleneceklerdir.