iyzico’ya ikinci tur yatırım
Ödeme sistemleri alanında Türkiye e-ticaret pazarına pek çok hizmet sunan iyzico’ya toplamda 2,9 milyon TL seviyesindeki ikinci tur yatırımı yapıldı. iyzico bu yatırımı yerel ve global bir satış ekibi kurmak, yeni ödeme kurumu lisanslı çalışmalarına hız vermek ve yeni çözüm ve hizmetler geliştirmek için kullanacak. Söz konusu yatırım, Türkiye odaklı yatırım şirketi 212 Capital Partners ve iyzico’ya daha önce de yatırım yapan Avusturya odaklı Pahicle Invest tarafından yapıldı.
Geçen sene aldığı 2,5 milyon TL’lik yatırımdan bu yana Kredi Kartı Saklama, Abonelik Sistemi ve iyzico Platform gibi pek çok yeni hizmet ve çözüm geliştiren iyzico, 2,9 milyon TL’lik son yatırım ile yenilikçi hizmet anlayışına devam edecek. iyzico’nun yeni ödeme kurumu lisanslı çalışmalarına hız katacak olan yatırım ile yerel ve küresel çapta bir satış ekibi de kurulacak.
Altyapı çalışmaları güçlendirildi
Ödeme sistemleri ve banka sektörleri konusunda tanınmış bir isim olan, Stefan Klestil liderliğindeki Speedinvest’in de içinde bulunduğu, Avrupa ödeme dünyasından birçok üst düzey ismin ortaklığındaki Pahicle Invest, iyzico’nun Avrupalı yatırımcısı. Numan Numan ve Ali Karabey tarafından 2010 yılında kurulan 212 ise Türkiye’de teknoloji firmalarına erken dönem girişim sermayesi sağlayan bir yatırım şirketi. Bu iki grubun ortaklaşa gerçekleştirdiği yatırım, iyzico’nun hedeflerine hem ekonomik hem de vizyon anlamında önemli katkılar yapacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl aldığımız 2,5 milyon TL’lik yatırımdan bu yana altyapı çalışmalarımızı güçlendirme ve yeni ürün geliştirme odaklı ilerledik. Bugün 3 bin 900‘ün üzerinde kayıtlı üye iş yeri ve 850‘nin üzerinde aktif üye iş yerimiz var. Her hafta sistemimize 50’nin üzerinde aktif üye iş yeri dahil ediyoruz. IBM, Metro Grossmarkt, Siberalem, Michelin gibi global markaların yanı sıra teknoloji sektöründe gelecek vaad eden parasut.com, fongogo.com ve evebirilazim.com gibi girişimler de bizim çözümlerimizi kullanıyorlar. Bundan sonra da e-ticaret yapan şirketlerin hayatlarını kolaylaştıracak birçok yeni hizmeti piyasaya süreceğiz.“