JFORCE İş Kuralları Otomasyonuyla AvivaSA’da İşler Artık Çok Daha Hızlı
JFORCE’un IBM ürünlerini kullanarak AvivaSA için geliştirdiği İş Kuralları Otomasyonu projesi risk değerlendirme süresini kısaltarak, satışların artmasına doğrudan katkıda bulunuyor.
JFORCE, AvivaSA’nın hayat sigortası kategorisi altındaki ürünlerin risk değerlendirme süreçlerini otomatik hale getirmek üzere AvivaSA Sales Mobility – İş Kuralları Otomasyonu Projesi’ni hayata geçirdi. Müşterilerin beklentilerinin karşılanabilmesi için proje kapsamında hayat sigortası süreçleri yenilendi.
Bu proje hayata geçmeden önce AvivaSA’da risk değerlendirme ekiplerine dokümanlar kağıt üzerinde geliyor, incelemeler kağıt üzerinde yapılıyordu. Müşterilerin kriterlere uyumlu olup olmadıklarını anlamak için ise bunların tek tek kontrol edilmesi gerekiyordu. Teminatlar doğru mu? Sigortalının uyruğu, kötü alışkanlıkları, sağlık raporlarına göre alınacak kararlar, vücut kitle endeksi kontrolleri, dosyanın daha önce başka biri tarafından incelenip incelenmediği, önceki sonuçlar gibi parametrelerin hepsi tek tek yazılı formlar üzerinden değerlendiriliyordu. JFORCE ekipleri, elle yapılan bu işlemleri otomatik hale getirdi. Böylece hem iş gücünden tasarruf sağlandı hem de yapılan yanlış değerlendirmelerin önüne geçilmiş oldu. Gerçek zamanlı risk değerlendirmesi ile anında poliçe üretimi de gerçekleştirilebiliyor. Risk derecesi yüzünden ileri inceleme gerektiren başvurular ise otomatik olarak otorizasyon ekibine yönlendiriliyor.
Bir Haftalık İş Bir Dakikaya İndi
JFORCE Dijital İş Otomasyonu Takım Lideri Selimhan Ertuğrul, projenin AvivaSA’ya kazandırdıklarını ve bundan sonraki adımları şöyle özetliyor: “Bir müşteri sizden poliçe yaptırmak istiyor ve siz ona günler sonra dönebiliyorsunuz. Bu kaybedilmiş bir müşteri demek. Artık satış temsilcileri, daha müşterinin yanındayken bu risk değerlendirmesinin sonucunu alarak, müşteri ihtiyaçlarını tam zamanında ve eksiksiz karşılayarak müşterilerine hizmet edebiliyor. İlerleyen dönemde diğer branşlar için de ayrı ayrı kurallar yazılacak. Bu kuralları kendilerinin yazabilmesi için biz de AvivaSA iş birimine bir platform sunmuş olduk.
Önemli bir diğer nokta olarak, risk değerlendirme sisteminde bir değişiklik ihtiyacı olduğunda IT ekiplerinden destek alınması gerekiyordu ve ufak bir değişiklik de haftalar alabiliyordu. Biz kuralları bir yönetim ekranına aldık. Böylece bir haftalık işi de bir dakikaya indirdik. Diğer taraftan, yazılım tarafında kaynak tasarrufu yapmış oluyoruz.
‘Operasyonel Verimliliği Artıran ve Sürdürülebilir Yaşamı da Destekleyen Doğa Dostu Bir Proje’
AvivaSA’ya özgü olan ve müşterilere benzersiz bir deneyim sağlayan birçok özellik içeren Sales Mobility Projesi, sigortacılık sektörüne de yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. AvivaSA Yazılım Geliştirme Bölüm Yöneticisi Özgür Armağan, şu bilgileri veriyor: “JFORCE tarafından verilen destekle sigorta sektörünün öncülerinden biri haline gelen Sales Mobility Platformu; acente ve diğer kanallarımızın çok çeşitli finansal hizmetleri müşterilere güvenli bir şekilde sundukları ‘Hepsi bir arada’ platformudur. Biyometrik imza özelliklerine sahip Sales Mobility Platformu, sigorta sektörünün öncülerinden de biri. Aynı zamanda görüntü işleme teknolojilerini de kullanarak, belgeyi algılama ve içeriği kontrol etme gibi fonksiyonlar da içermekte. Sigortalama işlemi sırasında risk analizini gerçek zamanlı vermek için IBM’in Cloud Pak for Automation ürün ailesinde bulunan kural motoru ürünü olan IBM Operational Decision Manager (IBM ODM) çözümünü kullanıyoruz. Müşterinin hayat sigortası başvuru formu, imzası ve diğer bilgileri yine IBM FileNet Doküman Yönetim Sistemi’nde dijital olarak saklanıyor. Bu proje ile birlikte, süreç büyük ölçüde dijitalleşirken proje ekibi müşteri beklentilerini de yeniden değerlendirip, müşteriler için eşsiz bir deneyim hazırladılar. Bu da müşteri memnuniyet oranında ciddi bir artış sağladı.
Müşterilerimizin memnuniyetinin yanı sıra bu projede önem verdiğimiz diğer önemli konu da çevre kirliliğini engellemeye olan katkımız oldu. Bir örnek vermek gerekirse; 100 bin poliçe başvuru formu için 2.6 milyon sayfa (13 ton kağıt / 37 ağaç / 5.2 milyon litre su) harcanıyordu. Hayata geçirdiğimiz yatırım sayesinde ise her yıl bu rakamların kat ve kat fazlasını doğada bırakarak, sürdürülebilir yaşamı desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”