“Kamu projelerinin artarak devamı önem taşıyor”
Bilişim 500 Araştırması’nın kendileri için olduğu kadar Türkiye ve çok uluslu şirketler için de çok önemli verileri bünyesinde barındırdığını belirten Atos Türkiye CEO’su Cüneyt Uslu, şu açıklamalarda bulundu: “Bizim birinci olduğumuz kategori Hizmet İhracatı Kategorisi. Bu da gösteriyor ki; ülkemizde birçok başaralı proje hayata geçiriliyor. Bu projeler ve ortaya çıkan ürünler de bizim gibi çok uluslu şirketlerin ağı üzerinden hem bölgeye hem de tüm dünyaya ihraç ediliyor. Türkiye bilişim pazarı geliştikçe, hizmet ve ürün ihracının daha da fazla olacağını düşünüyoruz. Bunun için de kamu projelerinin artarak devam etmesi, özel sektöründe bu gibi projelere başlama cesaretini göstermesi gerekiyor.
Bu yıl ve önümüzdeki yıl odağımızda yine kamu projeleri ağırlıklı olarak yer tutacak. Enerji, finans, telekom, perakende ve sağlık projelerinde de fırsatları gözlemlemeyi sürdürüyoruz. Kartal, Maslak, Ankara, Düzce ve Ordu'da faaliyetlerimiz devam ediyor. Aynı zamanda yaklaşık binden fazla müşteri temsilcimizle finans ve telekom gibi farklı sektörlerden firmalara çağrı merkezi hizmetleri sunuyoruz. Kent güvenliği, akıllı şehirler ve verimli kamu teknolojileri konusunda projeler geliştiriyoruz.
Dünyadaki dijitalleşme trendlerine ve Türkiye’nin buna adaptasyon hızına baktığımızda, bu hedefin uzun vadede gerçekleşebilir olduğuna dair inancımız tam. Türkiye’nin inanılmaz bir potansiyel taşıdığına inanıyorum. Bu fırsatlar hem beni hem de Atos’u oldukça heyecanlandırıyor. Atos, yıllık yaklaşık 12 milyar avro cirosu ve 72 ülkede 100 binden fazla çalışanıyla dünyanın lider BT firmalarından biri ve üç ana konuda faaliyette bulunuyor. Bunlar; Yönetilen Hizmetler yani Managed Services. Diğeri danışmanlık ve sistem entegrasyonu. Üçüncü konu ise büyük veri ve güvenlik. Atos Türkiye, ülkemizde 550 kişilik kadrosuyla ilk iki alanda hizmet sunuyor. Üçüncü alandaki hizmetler de kısa sürede Türkiye’ye taşımak hedefleniyor.”