Kamuda yetki dağınıklığı gelişimin önüne geçiyor
Etkinliğin ilk bölümünde daha çok kamu tarafında yapılan çalışmalar, gerekli düzenlemeler ve çok başlılık nedeniyle yaşanan aksaklıklar masaya yatırıldı. İkinci bölümdeyse yeni gelişen teknolojiler, mobil yaşama uyumluluk ve şirketlerin doküman yönetim sistemlerine geçişte yapması gerekenler tartışıldı.
BThaber Platform Bilgi ve Doküman Yönetimi etkinliği The Marmara Otel Taksim’de gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, BThaber Platform etkinliklerinin 8. yılında, BThaber Gazetesi’nin de 19. yılında her hafta okuyucularıyla buluşarak yoluna tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Katılımcılarla İnterpromedya bünyesinde hazırlanan araştırma raporlarından bilgiler veren Taşdemir, finans sektörü temsilcilerinin yüzde 20’sinin 2013 yılında doküman yönetim sistemlerine yatırım yapmayı planladığını aktardı. Taşdemir’in verdiği bilgilere göre, üretim sektörünün yüzde 18’i 2013 yılında doküman yönetim sistemlerine yatırımda bulunacak.
Yetki dağınıklığı sorun yaratıyor
Etkinliğin devamında söz alan Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Melik Özsöz, “Kamuda e-Belge Çalışmaları” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirdi. Kamuda e-belgeye geçiş sürecinde güven sorunu yaşandığını ve değişime karşı direnç gösterildiğini ifade eden Özsöz, bunu aşmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kamuda e-belgenin nasıl oluşturulması gerektiği konusunda bilgiler veren Özsöz, e-yazışmanın tanımını katılımcılarla paylaştı.
Geçiş sürecinde kamudaki yetki dağınıklığının sorun teşkil ettiğine değinen Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Özsöz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın kamu tarafında bulut hizmetlerinin oluşturulması için veri merkezleri kurmak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Panelde geçiş süreciyle ilgili öneriler aktarıldı
Bilgi ve Doküman Yönetimi başlıklı platform toplantısında günün ilk paneli ‘Kurumsal Hafızaya Giden En Kısa Yol: Bilgi ve Doküman Yönetimi’ başlığıyla düzenlendi. Moderatörlüğünü BThaber Genel Yayın Yönetmeni Fatih Sarı’nın yaptığı panelin konuşmacıları Canon Ürün Destek Uzmanı Sinan Karabacak, OpenText Orta ve Doğu Avrupa Kanal Satış Müdürü Mehmet Zeki ve Forrester Research İş Geliştirme Direktörü Cem Mesci oldu. Katılımcılar geleneksel BT yapısına ek olarak, mobil uygulamaların kullanımının da yaygınlığından yola çıkarak artan bilginin işlenmesi ve kağıt ortamından çıkan bu farklı formatlardaki bilgilerin kurumsal ihtiyaçlar paralelinde saklanması konusunda çözüm önerilerini paylaştı.
‘Yeni Nesil Ağ Tarayıcılar’ başlıklı sunumunda Canon Ürün Destek Uzmanı Sinan Karabacak, yani nesil ağ tarayıcılarının sağladığı avantajları anlattı. Sunumunda SF300 ve parmak izi algılayıcısı olan SF300P modellerini örnek gösteren Karabacak, farklı cihazlara farklı formatlarda gönderim ve paylaşım imkanı sunan cihazlarla şirket çalışanları arasında yetkilere göre sınıflandırma yapabildiklerini, bu yapının güvenlik adına önem taşıdığını vurguladı.
Son eğilimler katılımcılarla paylaşıldı
Toplantının öğleden önce gerçekleştirilen diğer oturumlarında Canon Doküman Çözümleri Orta Doğu ve Avrupa Grup Direktörü Sean Suematsu Canon’un yeni tarama teknolojileri hakkında bilgi verirken, PWC Türkiye Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Ortağı Füsun Patoğlu Cengiz doküman yönetimiyle ilgili önemli detayları ve ipuçlarını paylaştı. “Kodak Görüntüleme ve Yeni Çözümler” adı altında bir sunum gerçekleştiren Kodak Doküman Görüntüleme Avrupa, Asya ve Ortadoğu Bölgeleri Pazarlama Müdürü Hauke Fast, son teknolojilerle ilgili bilgiler verdi. SAP Türkiye Çözüm Yöneticisi Mustafa Aydoğdu da SAP ve Opentext işbirliği ve birlikte sundukları çözümleri dinleyicilere aktardı.