KAMUDAKİ HEDEFLERE AR-GE ODAKLI YAKLAŞIMLA ULAŞILABİLİR
Ankaref Genel Müdürü Erhan Binici
Kamu işlerimiz ya da özel sektöre yönelik projelerimiz diye bir ayrım yapmadan, imza attığımız tüm işlerde katma değer sunmak adına çok çalışıyoruz. Kütüphane ve müzecilik gibi alanlarda uyguladığımız projelerle hem çalışanların hem de kullanıcıların faydalanacağı efektif çözümler sunuyoruz. Kültür varlıklarının korunmasına da katkı sağlayarak, bu değerlerin gelecek nesillere daha sağlıklı aktarılmasına da çok önemli katkılar sağlıyoruz. Buna benzer şekilde halk sağlığı alanındaki çözümlerimizle de sağlık çalışanlarının iş süreçlerini kolaylaştırırken, nihai kullanıcıların da bu hizmetlerden en etkin şekilde yararlanmalarını hedefliyoruz.
Ankaref imzasını taşıyan ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aşı Takip Sistemi’ni kamunun bilgi teknolojileri ile dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz. Karekod destekli soğuk zincir takip ve stok yönetim sistemiyle aşı ve anti serumların muhafaza edildikleri tüm noktaları tek bir merkezden takip edebiliyoruz. Aşı ve anti serumların muhafaza edildiği depo ve dolapları, ürünlerin nakledildikleri araçlardaki sıcaklık takibini gerçek zamanlı ve kesintisiz şekilde izlenmesine imkan veren bir uygulamanın ülkemizde kullanılmasının önünü açtık. Projeyle, eskiden ‘manuel’ yapılan ve bu nedenle kişilerin duyarlılığı oranında ilerleyen bir sistemi tamamen dijital ortama aktardık.
Bizim beklentilerimiz sektöre yönelik. Kamu kurumlarını yöneten isimlerin özellikle bilişim alanında ‘made in Turkey’ markalarının önünü açacak politikalar üretmeleri en temel beklentimiz. Kamunun BT alanında dönüşmesi sadece etkin, hızlı, kaliteli, sürekli ve güvenilir bir hizmetin önünü açmakla kalmıyor aynı zamanda yerli firmaların bu yönde adımlar atmasını da teşvik ediyor. İşte tam da bu noktada teşviklerin sadece özel teşebbüslerin girişimleriyle değil, kamunun oyun kurucu rolüyle de gerçekleşmesini temenni ediyoruz.