Kamunun dijital dönüşümünde kilit rol oynamayı hedefliyoruz
‘Sekom ve Red Hat ile Teknolojide Son Yenilikler’ etkinliği, kamu bilgi işlem yöneticilerinin katılımıyla 30 Mart tarihinde Ankara’da düzenlendi. Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan Sekom’un Ankara Bölge Direktörü Erhan Yalçın, “Dijital dönüşüm projelerinde oluşturduğumuz tecrübelerimizi, teknik yetkinlik ve sertifikasyonlara sahip ekibimizle birlikte kamu kurumlarımıza sunmak için sabırsızlanıyoruz” ifadesini kullandı.
Dijital dönüşümün artık kaçınılmaz olarak kurumların önünde durduğuna dikkat çeken Erhan Yalçın, bu dönüşümü tetikleyen, hızlandıran birçok etken olduğunun altını çizerek “Artan kullanıcı talepleri, karmaşıklaşan veri kaynakları, hız ihtiyaçları ve yetersiz kalan kaynaklar mevcut sistemlerin, teknolojilerin ve yöntemlerin modernizasyonunu gerektiriyor” şeklinde konuştu. Yalçın, şu noktaları vurguladı: “Daralan bütçeler, daha fazla işi, daha az kaynakla yapabilmeyi gerektiriyor, bu da ancak yaptığımız işleri farklı bir şekilde yaparak mümkün olabilir. Bu nedenle dijital dönüşümü tetikleyen önemli etkenlerden biri de azalan bütçeler oluyor. Özellikle kamu kurumları açısından dijital dönüşümün önemli unsurlarının; konteyner mimariler, modern uygulama geliştirme yöntemleri, özel/hibrit bulut uygulamaları ve modern sanallaştırma projelerinin olacağı öngörülüyor.”
Red Hat, kurumların dijital dönüşüm için ihtiyaç duyacağı yeni nesil teknolojileri oluşturmuş durumda
Yalçın, Red Hat ile iş birliklerine ve bunun nedenlerine değinerek “Red Hat, kurumların dijital dönüşüm için ihtiyaç duyacağı yeni nesil teknolojileri oluşturmuş durumda ve bu konuda BT dünyasına liderlik ediyor. Konteyner, mobil, büyük veri, bulut gibi dönüşümün önemli bileşenleri, Red Hat ürünleri içerisinde kurumsal ihtiyaçları ve süreçleri kapsayacak şekilde sunulmakta. Red Hat’in en büyük avantajı; sunduğu çözümlerin, dijital dönüşümün de en büyük dayanağı olan açık kaynak teknolojilerle beslenmesidir. Bu nedenle Red Hat, dönüşüm için gerekli en yeni teknolojileri en rekabetçi fiyatlar ve öngörülebilir bakım maliyetleri ile sunabilmekte” açıklamasını yaptı. “Sekom A.Ş. olarak, bu yıl 30’uncu yılımızı kutlamaktayız” ifadesini kullanan Erhan Yalçın, şunları kaydetti: “Hizmet ve sistem entegrasyonu alanında oluşturduğumuz birikim ve yetkinliklerle kamu sektöründe hedefimiz, kurumların dijital dönüşümlerinde kilit rol oynamak ve bu dönüşümü birlikte gerçekleştirmek. Başlıca uzmanlıklarımız olarak, iletişim teknolojileri, tümleşik iletişim, bulut bilişim, linux, sanallaştırma çözümleri, DevOps, video, güvenlik ve veri merkezi bulunmakta. Sekom A.Ş. 30 yıllık uzmanlığıyla dijital dönüşüm projelerinde ürün ve teknolojiler ile birlikte ihtiyaç duyulacak danışmanlık, proje yönetimi, kurulum ve bakım hizmetleri ve göç senaryolarını yetkin ekibiyle sunabiliyor. Dijital dönüşüm projelerinde oluşturduğumuz tecrübelerimizi, teknik yetkinlik ve sertifikasyonlara sahip ekibimizle birlikte kamu kurumlarımıza sunmak için sabırsızlanıyoruz.”
Sekom uzmanlığı ve Red Hat desteğiyle sorunsuz operasyon yürütüyoruz
‘Sekom ve Red Hat ile Teknolojide Son Yenilikler’ etkinliğinde; Sekom ekibi katılımcılara zengin bir içerik sundu: SDX ve Bulut Teknolojileri Müdürü Savaş İrez, Red Hat çözümleri ve Sekom’un yetkinliklerini anlatırken SDX ve Bulut Teknolojileri Mühendisi Nazmi Uğur, Red Hat ile sanallaştırma ve göç senaryoları hakkında bilgi verdi. DPI ve SD Çözümleri Danışmanı Gürcan Güngör ‘Red Hat Openshift ve Openshift Virtualization’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. SDX ve Bulut Teknolojileri Mühendisi Selçuk Güler ise otomasyon çözümleri ve ‘Red Hat Ansible Automation Platform’ konusunda katılımcıları aydınlattı. İrez, Sekom’un Linux dünyası için bir okul olması vizyonlarına dikkat çekerken Uğur da Red Hat teknolojilerinin çok ciddi fiyat avantajları sağladığına dikkat çekti. Güngör, Sekom’un daha kolay altyapı yönetimi ve açık kaynakla daha güvenli altyapı sunduğunu vurgulayarak “Sekom uzmanlığı ve Red Hat desteğiyle sorunsuz operasyon yürütüyoruz” dedi. Güler, ‘Red Hat Ansible Automation Platform’ kullanım kolaylığından bahsederek konuşabildiği tüm bileşenlerle otomasyon yapabildiğinden bahsetti.