Kız Kardeşim Projesi’nde destekler büyüyor
Kış günlerinden merhaba,
Pandemi ekseninde geçen bir yıl gerçeği var karşımızda. Bu nedenle yaramıza daha fazla tuz basmadan, direkt gündemime geçiyorum. Pandeminin aslında birçok özel çalışmaya vesile olduğunun da örneği olacak açılış haberim. Pandemiyle artan ihtiyaçlara cevap vermek ve ekonomik hareketlilik yaratmak için İhtiyaç Haritası ile bir araya gelen Mastercard, yerel ekonomiyi canlandırmak, esnafa destek ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ‘El Ele Destek Hareketi’ni başlatmış. 20 ili kapsayan projeye 1.5 milyon TL’lik desteğiyle Mastercard ve İhtiyaç Haritası, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yerel esnaflardan sağlayabileceği bir sosyal pazaryerini oluşturdu. Tüm altyapı çalışmaları tamamlanan platform üzerinden yerel işletmeler yeni bir iş modeliyle tanışacak. Proje; yerel esnafların dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de destek olacak.
İyilik yüklü haberlerim bu kadar da değil… Çünkü Boyner, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “İyiliğe Dönüştür” projesini büyütmeye devam ediyor. Projeye özellikle mevsim geçişlerinde gardıroplarda kıyafet değişimi yapıldığı dönemlerde katılım artıyor. Şimdiye kadar 176.1 ton tekstil atığını ekonomiye kazandıran Boyner, müşterilerini kullanmadıkları kıyafetlerini mağazalarındaki “İyiliğe Dönüştür” kutularına bırakmaya davet ediyor. Bu arada toplanan kıyafetler; geri dönüşüm, geri örüşüm ve yeniden kullanım olarak 3 ayrı kategoride ayrıştırılıyormuş. Geri dönüşüm ve geri örüşüm için ayrıştırılan ürünler akredite kurumlara teslim ediliyor. Düğme, fermuar, metal gibi parçalar geri dönüştürülüyor. Yeniden kullanım için ayrılan ürünler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor veya kermes kanalıyla satışa sunuluyor. Kermesteki satıştan elde edilen gelir de proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu veriliyor. Dolapta yer edeceğine ‘gerçekten’ bir işe yarasın dediğimiz kılık kıyafeti ayrıştırıp bir Boyner mağazasına gitmenin vakti.
Bir güzel haber daha… “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi Türkiye geneline yayılıyor. Vodafone, eğitime destek için hayata geçirdiği “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle, çalışanlarının ve iş ortaklarının evlerinden getirdiği elektronik atıkları topluyor ve lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyor. Geri dönüşümden elde edilen gelirle, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında da okullarda kodlama sınıfı kuruluyor. E
İyi haberlerimin arkası kesilmiyor. Coca-Cola Türkiye, Habitat Derneği ve TOBB işbirliğiyle kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında hayata geçirdiği ikinci hibe programına imza atıyormuş. 2021 Ocak-Mart ayları içinde ikincisi düzenlenecek Kız Kardeşim Hibe Programı dört aşamada gerçekleştirilecek. Program, pandemiden en çok etkilenen yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren kadınları desteklemek amacıyla hayata geçirilmiş. Dediğim gibi, dört aşamadan oluşan programın başvurularının ilk şartı Kizkardeşim.net sitesinde online eğitimlerini tamamlayarak sertifika almak.
İstanbullu için doyurucu bir haberim var. Multinet Up ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri şirketi Belbim, önemli bir işbirliğine imza attı. Bu kapsamda biz İstanbullulara ödeme çözümü sunan toplu ulaşım ve yaşam kartı İstanbulkart’ın kullanım alanına binlerce restoran, kafe, büfe ve yerel market eklendi. İstanbulkart’larımız ile MultiNet yemek kartı geçen her noktada ödeme yapabileceğiz.
Sıra ödüllerde ve burada açılışım da Multinet Up’la… B2B Marketing & Management Summit etkinliği kapsamında düzenlenen B2B Excellence Awards ödül töreninde “Yılın En İtibarlı İş Ortakları” seçilmiş. Multinet Up ise B2B Memnuniyette Mükemmellik kategorisinde B2B Excellence Awards Büyük Ödülü kazanmanın yanı sıra Yemek Kartı kategorisinde Yılın En İtibarlı İş Ortağı seçilmiş. Fortinet de Gartner’ın 2020 yılı Ağ Güvenlik Duvarı Magic Quadrant Raporu’nda yine Liderler kategorisinde. Bu arada Fortinet, Gartner’ın bu yılki Ağ Güvenlik Duvarı Magic Quadrant Raporu ile birlikte ilgili raporda 11’inci kere yer almış oldu. Yaklaşık 5 yıl önce müşteri odaklı dönüşüm yolculuğunu başlatan MediaMarkt Türkiye, “Uluslararası Müşteri Deneyimi Ödülleri 2020”de “En İyi Müşteri Deneyimi Stratejisi” kategorisinde Gümüş Ödül’ün sahibi olmuş.
SAP tarafından verilen ve yılın en başarılı yazılım ve dijital dönüşüm projelerinin seçildiği 2020 yılı “SAP Türkiye Kalite Ödülleri” açıklanmış. İş Dönüşümü, Temel İş Dönüşümü, İnovasyon ve Hızlı Teslim olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen Kalite Ödülleri’nde her kategorinin Altın, Gümüş ve Bronz kazananlarının yanı sıra bir de “En İyi İş ve Sosyal Etki Yaratan Proje Özel Ödülü” verildi. Yerim sınırlı malum, iyisi mi en iyi projeler ve başarılı SAP iş ortakları hakkında detayları https://www.bthaber.com/sap-turkiye-kalite-odulleri-sahiplerini-buldu/ sitesinden takip edelim.
Şimdi sıra kitaplarda… 36 araştırmacı ilaç şirketini temsil eden Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AIFD) koşulsuz desteğiyle yayımlanan ve dağıtılan “Biyoteknolojik İlaçlar” kitabı, hastalara son yıllarda umut olan ve ilaç endüstrisinin en hızlı büyüyen alanları arasında yer alan biyoteknolojik ilaçları ele alıyor. Kitaba biyoteknolojikilaclar.net sitesinden ücretsiz erişmek mümkün. Pena Yayınları’nın kitaplarını daha uygun fiyatla sunduğu “İkili Teklifler” kampanyası ise başladı. Kampanya dahilinde kitapseverlere ikili tekliflerde yüzde 20’ye varan ek indirimle sunuluyor. “İkili Teklifler” kampanyasındaki kitaplara penayayinlari.com’dan ulaşabiliriz, aklımızda bilgimizde olsun.
Haftaya buluşmak dileğiyle,