KOBİ’ler baskı sistemlerinde kurumsallaşıyor
Teknoloji yatırımları konusunda genellikle maliyet odaklı hareket eden küçük ve orta ölçekli işletmeler, kurumsal baskı sistemleri konusunda da benzer bir tutum sergiliyorlar. Bu noktada büyük ölçekli şirketlere göre daha fazla “ince eleyip, sık dokuyan” KOBİ’ler, doğru çözüm ortağı ile birlikte hareket ettiklerinde oldukça verimli sonuçlara ulaşabiliyorlar.
Bu noktada ihtiyaçlarını büyük ölçekli şirketlerden çok daha iyi bir şekilde analiz etmesi gereken küçük ve orta ölçekli şirketler, ellerindeki kısıtlı kaynakları verimli bir şekilde kullanmaya gayret etmek durumundalar. Doğru çözüm ortağı ile hareket ederek, ihtiyaçlarını belirleyecek olan KOBİ’ler, bu sayede doğru ihtiyaç paketini sistemlerine entegre edebiliyorlar.
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük ölçekli şirketlere oranla kurumsal baskı sistemi teknolojilerini çok daha doğru seçebildiğini ifade eden Brother Türkiye Planlama Müdürü Korhan Ersan, konuyu şu şekilde değerlendiriyor:
“KOBİ’ler kullanım maliyetlerini düşürme hususuna daha çok odaklanıyorlar. Dolayısıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayacak optimum baskı çözümlerini bulmak konusunda büyük hacimli şirketlere oranla daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz. Örneğin ayda ortalama 100-200 yaprak baskı alan ve belki faks, tarama gibi fonksiyonlara hiç ihtiyaç duymayan bir KOBİ’nin yüksek kapasiteli ve çok fonksiyonlu bir yazıcı almasına gerek yoktur. Şirket olarak ürünlerimizi KOBİ’lerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak özellikleri dikkate alarak konumlandırmaktayız.”
KOBİ’lerin ilgisi artıyor
Kurumsal baskı sistemleri ve dijital dünyanın yaşadığı etkileşim, her zaman maliyet avantajından yana olan KOBİ’ler için de büyük önem kazanmaya başladı. Dünya genelinde KOBİ’lerin bu konuya olan yaklaşımları, maliyet avantajının yanı sıra iş süreçlerinde yaşanan esneklik, akıcılık ve verimlilik ile birlikte gün be artıyor. Bu nokta özellikle Avrupa’da önemli bir eğilim yaşandığını ifade eden Epson Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Ahmet Gürle, sözlerine şöyle devam ediyor:
“Uluslararası veri danışmanlık kurumundan gelen son verilere göre şu anda Batı Avrupa’da 10 milyon civarında KOBİ olarak nitelendirilebilecek işletme var ve KOBİ’lerin bilgisayar teknolojilerine, bilişim teknolojilerine yaptığı yatırım giderek artıyor. Böyle bir trend var. Bu sayede şirket olarak KOBİ’lere pek çok alanda faaliyet gösterme imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu noktada KOBİ’lere sağladığımız hizmetlerin en önemlisi de KOBİ’lerin en çok kullandığı çevre birimlerinden biri olan baskı ürünlerinde uygun maliyetli çözümlerimiz. Tanklı, Workforce Pro ve RIPS serisi modellerimiz tüketim maliyeti, fonksiyonellik, yüksek mürekkep kapasitesi avantajlarıyla KOBİ’lerin tercihleri arasına girdi. Son dönemde odağımıza daha da yerleşmiş olan KOBİ’lere daha yenilikçi iş ortamları sunmaya devam edeceğiz.”
“KOBİ’ler kaliteye en ekonomik yoldan ulaşmak istiyorlar”
Teknoloji yatırımı yapmaya karar veren KOBİ’ler için anahtar slogan “kaliteye en ekonomik yoldan ulaşmak” oluyor. Bu noktada KOBİ’lerin maliyet avantajının yanı sıra iş süreçlerindeki verimliliğe de aynı oranda önem verdiğini dile getiren HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayın, sözlerine şu şekilde devam ediyor:
“Her ölçekten şirkette olduğu gibi KOBİ’lerde de teknoloji kullanımı iş süreçleri açısından çok önemli avantajlar yaratıyor. İş yaşamı ve kişisel yaşam arasındaki sınırlar belirginliklerini her geçen gün yitirirlerken, kurumlar mobil ve birlikte çalışma ilkelerine ilgi gösteren işgücünü kendilerine çekmek için çaba sarf ediyor. KOBİ’ler, modern iş şartları için tasarlanmış, cihazların birbirlerine kolaylıkla bağlanabildiği ve çalışanların da birlikte çalışma şartlarını yerine getirmelerine olanak tanıyan bir teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Tüm bunların, kablolar ve özel ekipmandan bağımsız olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.”