KOBİ’lerin dijitalleşmesinde itici güç
Microsoft, KOBİ’lerin dijitalleşmesini hızlandırmak amacıyla 2018 yılına kadar 600 yeni uzman istihdam edecek. Microsoft’un aralarında Türkiye’nin de olduğu 19 ülkede 13 bine yakın KOBİ ile yaptırdığı araştırmanın sonuçları, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ile Microsoft Türkiye KOBİ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da bir basın toplantısında açıklandı. Toplantıda bir konuşma yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, dijital dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, “Bu sene hayata geçirdiğimiz yerli teknoloji atağımızın en önemli parçasını KOBİ’ler oluşturuyor. Bulutun gücünü arkamıza alarak, KOBİ’leri yeni teknolojilerle buluşturmak istiyoruz” dedi. Kansu, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’yi bilişimde tüketen değil, üreten bir ülkeye dönüştürmenin tek yolu ihracatı arttırmak. Maalesef toplam yazılım ihracatımız 1.3 milyar TL. Yani toplam ihracat içinde yazılım ihracatının oranı yaklaşık yüzde 0.3. Bu nedenle, teknolojide yazılıma önem vermek, yazılım ihracatını arttırmak ve ürettiğimiz tüm sanayi ürünlerini daha akıllı ürünlere dönüştürmek kritik. KOBİ’lerde bilgiye dayalı üretim yapısının teşvik edilmesi ve Ar-Ge alanında yenilikçi ürün ile hizmet modellerine sahip girişimlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyor, inovatif Türk şirketlerini dünyaya açmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, KOBİ’lerin dijitalleşmesine hızlandırmak için yeni saha gücümüzle hem istihdama hem KOBİ’lerin dijital dönüşümüne güç katmayı hedefliyoruz.”
Bulut Çözüm Sağlayıcı Projesi
Yerli girişimlerin teknoloji ile desteklenmesinin ülke ekonomisinin büyümesinde kritik rolüne işaret eden Microsoft Türkiye KOBİ Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsu, bu bilinçle Bulut Çözüm Sağlayıcı Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Bulut Çözüm Sağlayıcısı yapısı ile bilişim ekosistemine ve istihdama katkıda bulunacaklarını belirten Tüzünsu, şöyle devam etti:
“Bulut Çözüm Sağlayıcı yatırımımızla bulut teknolojilerini tabana yayacağız. İş ortaklarımız nezdinde bin 500 çalışanı bulut teknolojileri alanında yetiştirip eğiteceğiz. 600 yeni mezuna da istihdam sağlayarak, Anadolu’da KOBİ’leri ziyaret edecek, ihtiyaçlarına özel çözümler geliştireceğiz. Yeni saha gücümüzle KOBİ’leri siber güvenlik nezdinde bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Microsoft bugün dünya üzerindeki 1.5 milyar cihazın güvenliğinden sorumlu ve ayda 300 milyar kimlik doğrulaması yapıyoruz. Güvenlik nezdinde kurumları kötü amaçlı yazılımlardan ve virüslerden koruyan ATP gibi gelişmiş güvenlik önlemlerimiz ve çok yönlü kimlik doğrulaması yapan Office 365 hizmetimizle, onları 7/24 koruyoruz. Güncel yazılımların kullanılmasına yönelik bilinçlendirme kampanyalarımızla müşterilerimize destek oluyoruz. Güvenlik konusunda farkındalık ne kadar artarsa, hem sektör hem ülkemizin gelişimine yararı olacak.”