KoçSistem'den Bolluk Çağı
Bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün öncü şirketlerinden KoçSistem, 1995 yılından bu yana; farklı iş modelleri geliştiren, yeni bakış açıları kazandıran ve dünyada ses getirecek bilgileri gün yüzüne çıkaran kitapları Türkçeye kazandırıyor. KoçSistem bu yıl da dünyanın geleceğine yönelik karamsar senaryoları bozan ve “Gelecek Çok Daha Güzel Olacak” diyerek gelişimin iyi yanına ışık tutan Bolluk Çağı kitabını Türkçeye kazandırdı.
Bolluk Çağı, olumsuz gelişmelere dokunarak, her birinin çözümü adına yapılabilecekleri ve insanlığın hizmetine sunulabilecek yeni olanakları kurgudan öte gerçekçi bir üslupla kaleme alıyor; teknoloji ve inovasyon ile geleceğin bolluk düzeninin nasıl kurulacağını somut örneklerle açıklıyor.Bolluk Çağı’nın yazarları olan Peter H. Diamandis ve Steven Kotler, dünyanın geleceği adına yaratılan tüm kötü senaryolara, “Geleceği öngörmenin en iyi yolu, onu kendimizin yaratmasıdır. İnovasyon ise bolluğa giden yolda en önemli güçtür” yanıtını verdi.
Bolluk Çağı; dünyamızı büyük bir hızla dönüştürmekte olan teknolojiyi, bilimi, mühendisliği, sosyal eğilimleri, tıptaki ilerlemeleri, inovasyonu, somut olguları ve ekonomik kuvvetleri insanlık yararına masaya yatırıyor. Kitap; yapay zekâ, robotbilim, muazzam kapasitelere sahip bilgisayarlar, sayısal imalat ve hızla genişleyen teknolojik ağ ile küresel yaşam standartlarının iyileşmeyi sürdüreceğini somut örneklerle ortaya koyuyor. İnsanlığın ezelden beri özlemini duyduğu bolluk düzenini nasıl hayata geçirebileceğimizi anlatırken, “Herhangi bir yerdeki problemi çözdüğünüzde, her yerdeki problemi çözmüş olursunuz” çıkarımıyla insanlık olarak çözümün eşiğinde durduğumuza işaret etti.
“Bolluk Çağı, inovasyon ve teknolojinin gücü ile geleceğin bolluk düzenini nasıl kuracağımızı adım adım anlatıyor”
KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, KoçSistem olarak neden bu kitabı Türkçeye kazandırmış olduklarını şu sözleri ile açıkladı: “Bugün gezegenimizin üzerinde yedi milyarı aşkın insan yaşıyor. Kaynaklarımız ve zamanımız hızla tükeniyor. Dünya Doğayı Koruma Fonu, Yaşayan Gezegen raporunda, kaynakları bu hızla tüketmeye devam edersek, 2050 yılında talebi karşılayabilmek için iki gezegene daha ihtiyacımız olacağını belirtiyor. Dünya bu kötü senaryoları konuşurken Bolluk Çağı, iyi olanın altını çizerek bu problemlerin çözümüne ilişkin yürütülen inovatif çalışmaları gün yüzüne çıkarıyor ve teknolojinin gücü ile geleceğin bolluk düzenini nasıl kuracağımızı adım adım anlatıyor.”
Son iki yüz yılda teknolojinin katkısıyla insanlık yararına yapılan çalışmalar olduğunu ve çok daha büyüklerinin hayatımıza gireceğini söyleyen Mehmet Nalbantoğlu, bu nedenle kitapta, inovasyon ve teknolojinin, bolluk düzeninin kurulmasında kilit rol olarak gösterildiğine dikkat çekti.
Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk, genel anlamda ise 16’ıncı ArGe ve Yenilik Merkezi’nin sahibi olan KoçSistem’in yenilikçiliği en önemli kurum kültürü olarak gördüğünü ifade eden Nalbantoğlu; “Müşterilerimizin mevcut ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerin yanı sıra sürekliliği sağlanmış, uluslararası projelerde yer alarak geleceğe dönük teknolojilerin geliştirilmesi adına önemli roller üstleniyoruz. Bu nedenle teknoloji ve inovasyon ekseninde yeni fikirler ve bakış açılarını ortaya koyan Bolluk Çağı’nı; üstlendiğimiz bu önemli sorumluluğun bir parçası olarak görüyor, bolluk düzenini kurmak üzere değerli görüşler ortaya koyan bu önemli kitabı Türkçeye kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Bolluk Çağı, Haziran 2013’te BZD Yayıncılık tarafından kitap marketlerde satışa sunulacak.