Kodlama eğitimleri ilkokul seviyesine inmeli
SAP, Türkiye’nin dijital dönüşümünü SAP Forum Ankara’da masaya yatırdı. 9 Mart Perşembe günü JW Marriott Hotel Ankara’da “Dijital Dönüşüm, Dijital Türkiye” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte savunma, eğitim, enerji, ulaşım, sağlık sektörü başta olmak üzere kamu ve özel sektör yöneticileri bir araya geldi. SAP Forum Ankara’da yeni nesil dijital iş çözümleri, kurumsal kaynak planlama, kurumsal varlık yönetimi, Endüstri 4.0, büyük veri yönetimi, tedarik yönetimi, uygulama güvenliği, finansallar, bulut, e-ticaret ve analitik uygulamaları katılımcılara aktarıldı.
Açılış konuşmasını yapan SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, SAP’nin Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkısı hakkında detaylar paylaşırken, ‘‘Dünya toplam ticaret hacminin yüzde 76’sı, dünyanın en değerli 100 markasının yüzde 98’i, Türkiye’nin en yüksek ihracatını yapan ilk 10 şirketin yüzde 80’i SAP ile yoluna devam ediyor. Küresel ve yerel tecrübemizi, kamunun dijital dönüşümüne öncelik etme hedefiyle kullanıyoruz. Kamunun örnek rol model ve itici güç olmasıyla Türkiye’deki dijital devrim hızlanacak” dedi.
Düzenlenen panelde, Türkiye’yi bölgesel bilişim teknolojileri merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise şu bilgileri paylaştı:
“Tüm sektörlerin iş yapış şekillerini etkileyen dijital değişim, markaların, kurumların hatta ülkelerin kaçırmaması gereken bir fırsat. Ülkemizin dijital dönüşümünde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Teknopark İstanbul’daki SAP Geliştirme Merkezi’nde 40 genç Türk mühendisimizle dünyaya teknoloji ihraç etmek için çalışıyoruz. Development Center’da geliştirdiğimiz SAP VORA çözümümüz SAP’nin küresel ürün listesine girdi. STK’lar, özel sektör, kamu bu devrimi yakalamak için çalışıyor. Dünyanın Ar-Ge’ye ayırdığı kaynaklar ile kıyasladığımızda halen sınırlı olan Ar-Ge yatırımlarımızı, değer yaratacak inovasyonlara ve yazılım çözümlerine yönlendirmemiz gerek. SAP’nin sunduğu küresel standartlardaki kurumsal yazılımların ve iş uygulamalarının ülkemize getirilmesi ve bunun üzerine, birlikte katma değerli çözümler geliştirilmesi dijital dönüşümü ivmelendirecek. SAP Türkiye olarak 30’a yakın üniversite ile Üniversite İşbirliği Programı yürütüyoruz. Ayrıca kodlama eğitimlerinin ilkokul seviyesine inmesi gerektiğine inanıyoruz. UNCHR ile birlikte hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projemiz Mülteci Kod Haftası ile Türkiye’nin de dahil olduğu binlerce mülteciye kodlama eğitimi verdik. Projemiz bu yıl da devam edecek.’’
Açılış oturumunda söz alan SAP Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Candan, dünyadan başarılı dijital dönüşüm örneklerini paylaşırken, Türkiye’de geliştirilen ve yürütülen TÜPRAŞ projesinin ana hatlarını açıkladı. Forumda gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm Paneli’nde ise Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bilkent Holding ve Türk Traktör, SAP ile hayata geçirdikleri projeleri paylaştı.