Kodlama, robotik, yapay zeka ve veri okuryazarlığı müfredatta yerini alıyor


Teknoloji, artık sadece belirli derslerin değil, tüm öğrenme süreçlerinin merkezinde yer alıyor. Kodlama, robotik, yapay zeka ve veri okuryazarlığı gibi beceriler, öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlayan kritik yetkinlikler haline geldi. Özellikle çocukların geleceğe hazırlanmasında teknoloji ve eğitimin birleştirilmesi, eğitim alanında önemli bir rol oynuyor. Bu dönüşümde okullara teknoloji temelli eğitim çözümleriyle destek veren Bilişim Garajı, öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazandırıyor. 2024 itibarıyla 150 binden fazla öğrenciye ulaşan platform, aynı zamanda 100 binden fazla dezavantajlı çocuğa eğitim desteği sunarak fırsat eşitliği sağlıyor.
Yapılan araştırmalar, teknoloji odaklı eğitim modellerinin öğrencilerin öğrenme hızını artırdığını, bilgiyi kalıcı hale getirdiğini ve analitik düşünme becerilerini geliştirdiğini ortaya koyuyor. Bilişim Garajı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Topal, dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlamayan okulların eğitimde geri kalacağını belirterek, “Kodlama, yapay zeka ve 3D tasarım artık sadece belli bir kesime hitap eden alanlar değil, eğitimin temel taşları arasında. Bilişim Garajı olarak amacımız, öğrencilerin sadece teknolojiye erişimini sağlamak değil, onları bu teknolojileri geliştirebilecek bireyler haline getirmek” dedi.
Bilişim Garajı’nın geliştirdiği eğitim modelleri, öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarına uyum sağlayan ve eğitimcileri dijital araçlarla destekleyen bir sistem sunuyor. Öne çıkan çözümler; Kodlama ve Robotik Eğitimleri, 3D Tasarım ve Yapay Zeka Eğitimleri, Oyunlaştırılmış Öğrenme Modelleri, Öğrenci Performans Takip Sistemleri olarak sıralanıyor. Türkiye genelinde birçok okul, Bilişim Garajı’nın eğitim programlarını müfredatına entegre ederken, öğretmenlere özel eğitimler, güncellenen dijital içerikler ve kişiselleştirilmiş öğrenme sistemleri sunuluyor.