KPMG Türkiye ile Robusta, RPA odaklı işbirliğine imza attı
En güncel tahminlerine göre global robotik süreç otomasyonu (RPA) yazılımı harcamaları 2022 yılında 2,9 milyar dolara ulaşmış durumda. 2023 yılında ise bu rakamın yüzde 17,5 artışla 3,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de daha fazla şirketin hızla yaygınlaşan bu teknolojinin gücünden faydalanmasını amaçlayan KPMG Türkiye ile robotik süreç otomasyonu alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketi Robusta Cognitive Automation arasında, robotik ve bilişsel otomasyon ürünleri ile şirketlerin iş süreçlerinde verimliliğini artıracak bir iş birliğine imza atıldı.
İş birliği kendilerini dijital olarak dönüştürmek isteyen her büyüklükteki şirketin operasyonel süreçlerine hız kazandırarak çevikliklerini artıracak ve otomasyon yoluyla maliyetleri düşürerek müşteriler için önemli bir değer yaratacak. Şirketler KPMG Türkiye danışmanlığında Robusta Cognitive Automation tarafından sunulan robotik süreç otomasyonu teknolojisini kullanarak rekabet güçlerini koruyacak ve müşteri deneyimini artıracak otomasyon projelerine adım atacak.
KPMG Türkiye Danışmanlık Şirket Ortağı Sezgin Topçu, “Yapay zekâ destekli süreç otomasyon teknolojileri, insanların yaptığı çok çeşitli karar verme ve problem çözme işlemlerini taklit edebilmeye başladı ve bu da otomatikleştirebilecek süreç ve iş sayısını her geçen gün artırıyor. RPA uygulamaları rutin ve tekrarlayan işleri gerçekleştirirken çeşitli yapay zekâ teknolojileri ile entegrasyonları sayesinde artık çok daha fazlasını yapabilir hale geldi. Robusta Cognitive Automation geliştirdiği No-Code RPA Platformu ile iş süreçlerinde verimliliği yakalamak ve kendini dijital olarak dönüştürmek isteyen her büyüklükteki kuruluş için robotik ve bilişsel otomasyon ürünleri sunuyor. Robusta RPA’nın güçlü uçtan uca otomasyon platformunun ve KPMG Türkiye’nin danışmanlık ve uygulama konusundaki uzmanlığının bir araya gelmesi ile ortaya çıkacak sinerji, kurumların dijital dönüşümlerine katkı sağlayacak” dedi.
Robusta Cognitive Automation Genel Müdürü Murat Dayanıklı ise “No-Code RPA Platformumuz ile şirketlerin iş süreçlerinin, yazılım geliştirme bilgisine ihtiyaç duymadan, verimli bir şekilde otomasyonunu sağlıyoruz. Kullanımı ve öğrenmesi kolay, iş süreci yönetim motoru (BPM) tabanlı, AI yetkinliklerine sahip platformumuz sayesinde iş ihtiyaçlarına göre uyarlanmış hızlı, pratik, esnek ve ölçeklenebilir ürünlerle tüm şirketlerin verimliliğini artırırken maliyetleri de düşürüyoruz. KPMG Türkiye’nin iş süreçleri konusundaki uzmanlığı ve deneyimi sayesinde RPA projelerinde süreç seçiminden, kazanımların tespiti, raporlanması ve her geçen gün artırılması aşamalarında kurumlara büyük katkı sağlayacağız. RPA’ya uygun süreçlerin keşfi, iş süreçlerinde iyileşme alanlarının tespiti ve süreçlerin RPA’ya uygun hale getirilmesi aşamasında KPMG’nin bütünsel bakış açısının büyük bir avantajı olacak” dedi.