KPMG yapay zekayla hizmet verecek
KPMG, müşteri hizmetleri deneyimini ve iletişim merkezlerinin verimliliğini geliştirmek için çoklu yapay zeka ürünlerini bir araya getirdi. ‘Akıllı Etkileşimler’ adı verilen sistem Google Cloud’un yeni İletişim Merkezi Yapay Zekası ile entegre hizmet verecek
KPMG, müşterileri ile temas kurduğu sesli iletişim, chatbot, sanal asistan, arama ve e-posta alanlarında verdiği hizmeti otomatikleştiriyor. KPMG’nin ‘Akıllı Etkileşimler’ adını verdiği sistem. Google’nın yapay zekası ile entegre oldu. Sistem, içeriğini zenginleştirmek için makine öğrenimi, yapay zeka, veri analitiğinden yararlanıyor.
KPMG, Google’ın iletişim merkezleri için yarattığı ‘iletişim merkezi yapay zeka’ bileşenleriyle entegrasyon sürecini tamamlayan ‘akıllı etkileşimler’i devreye aldı. KPMG müşterileri böylece hizmet kalitelerini geliştirebilecek, veri analitiği sayesinde yeni içgörüler kazanabilecek ve yıllık işletme maliyetlerinde avantaj sahibi olacak.
Akıllı etkileşimler sistemi entegrasyonu, sanal iletişim temsilcileri sayesinde hızlı servis sunma imkanı, müşteri sorunlarını çözmede faydalanabilecekleri otomatik öneriler, trendleri eş zamanlı takip edebilme ve trendler hakkında işlemeye uygun veriler elde etme, e-posta konu başlıkları ve müşteri hassasiyetlerini dışa aktararak iletişim merkezinin hangi şablonlara ihtiyacı olacağını tahmin etme gibi ayrıcalıklı hizmetler sunuyor.
KPMG, Google ile kurduğu stratejik iş birliği sonrasında 65 Google Cloud danışmanına sertifika vererek, müşterilerin iletişim merkezi yapay zeka bileşeni dahil olmak üzere en son Google Cloud teknolojilerini işletme ve çalışma modellerine entegre etmelerine yardımcı olmak için bir inovasyon laboratuvarı kurdu.
Birden fazla Google Cloud teknolojisini bir araya getiren akıllı etkiletişimler çözümü, kullanıcıların iş süreçlerini evlerinden yönetmelerini sağlıyor.
KPMG, dijital çağda teknolojinin sağladığı olanakları hizmetlerine entegre ederek müşteri beklentilerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Globalde gerçekleşen uygulama, makine öğrenimi, akıllı analitik ve akıllı otomasyon, teknoloji alanlarında yapılan yatırımlar ve BT birimlerin sahip olduğu yetkinlik sayesinde yapay zeka temeli bir çözüm modeli üretti.