Kuralları yeniden yazmaya hazır mısınız?
Bilişim Zirvesi ’10, bu yıl ‘Oyun Yeniden Başlıyor’ ana temasıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 10. yaşını kutlayan etkinlik, 4-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.Bilişim Zirvesi, bu yıl 10. yaşında iş dünyasını biraraya getirmeye hazırlanıyor. ‘Oyun Yeniden Başlıyor’ ana temasıyla gerçekleşecek Bilişim Zirvesi ’10, bu yıl yeni misyonlar üstlenmiş durumda. Avrasya ve Ortadoğu’nun en güçlü etkinliği olma amacını taşıyan bilişim buluşması, Ortadoğu ve Balkan ülkelerini kapsayan uluslararası katılımcıların yanı sıra Türk siyasi, kamu ve iş dünyasının önde gelen isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
CeBIT Bilişim Eurasia ile paralel şekilde düzenlenecek etkinlik, bu yıl bir haftaya yayılan bir programla katılımcıları ağırlayacak. Bu paralelde zirve; 4-5 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ında; 6-9 Ekim tarihleri arasında ise İstanbul Tüyap Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi Toplantı Salonları’nda gerçekleştirilecek.
Bilişim Zirvesi’nin onuncusunu gerçekleştirmenin içinde bulunulan koşullar nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, zirve hakkında, “Bugün geldiğimiz noktada iş dünyasının Bilişim Zirvesi olma vizyonuyla yola devam ediyoruz. Sadece Türkiye’nin değil bölgenin Bilişim Zirvesi olma hedefimiz var. Bu yıl bilişim sektörünün diğer sektörlerdeki rollerini, sektörleri ne denli büyüttüğü ve bu sektörlerde bulunan şirketlere rekabet konusunda ne gibi avantajlar sağladığını yoğun şekilde konuşacağız” dedi.
Değişimle gelen yeni kurallar
Dünyanın küresel krizden çıkmanın yollarını aradığını ifade eden Taşdemir, bu krizin ardından yaşanan değişimlere dikkat çekti. Bu değişim süreciyle birlikte fikirlerin, umutların ve beklentilerin değiştiğini kaydeden Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küresel sermaye bugün Batı’dan Doğu’ya kaymaya başladı. Dolayısıyla Ortadoğu ve Asya’nın yıldızı parlamaya başladı. Bundan sonra da devam edecek. Kapalı ekonomilerden, daha şeffaf yönetilen ekonomilere geçiliyor. Devletler ve onların yönetimine baktığımız zaman, kağıt devletten elektronik devlete geçiş yaşanıyor. Dolayısıyla bürokrasinin azalacağı, daha şeffaf, daha açık, daha katılımcı bir yönetim anlayışını yansıtan uygulamalar hayata geçiyor. Diğer yandan krizler yaşanırken bu kriz ortamlarını fırsata çevirmenin; krizden daha güçlü değerlerle çıkmanın yolları aranıyor. Tüketim anlayışında çok önemli değişimler söz konusu. Özellikle yeni medya, internetin hayatımıza getirdikleri ve buna paralel olarak sosyal dönüşümle beraber. Dünyayla ve doğayla barışık bir üretim ve tüketim modeline geçiş söz konusu. Bu rekabet ortamı yaşanırken ülkelerarası işbirliği ve teknoloji transferi ortamının da artacağını görüyoruz. Bireysel ve toplumsal yaşantıda yaşanan dönüşümle kapalı toplumdan paylaşan açık iletişim toplumuna geçiyoruz.”
Bu değişimlerle birlikte oyunun yeniden başladığını belirten Taşdemir, “Oyunun kuralı tamamen değişiyor ve kurallar yeniden yazılıyor. Dolayısıyla bu yıl temamızı bu şekilde belirledik. Zirvede dünyamız, ülkemiz, bölge, şirketler ve bireyler için oyunun nasıl oynanacağını konuşacağız” dedi.
İş dünyasının en büyük buluşma platformu
Zirvenin ilk günü temayla ilgili olarak Türkiye’den ve bölgeden kamu ve iş dünyası temsilcileri ağırlanacak. Bu paralelde altı bin ulusal ve uluslararası katılımcının etkinlikte yer alması bekleniyor. Yurtdışından ana temayla ilgili konuk konuşmacıların etkinlikte yer alacağını ifade eden Taşdemir, “Bilişim Zirvesi onuncu yılında Türk iş dünyasının en büyük buluşma platformu olacak” vurgusunu yaptı.
Zirve onuncu yaşını kutlarken 21. yüzyılın da ilk on yılı geride kalıyor. Dolayısıyla etkinlik kapsamında 21. yüzyılın ikinci on yılında oyununun nasıl oynanacağının konuşulacağını belirten Taşdemir, “Burada tüm iş dünyasıyla biraraya gelerek gelecek on yılı kurgulayacağız ve stratejilerini konuşacağız. İkinci on yılda teknoloji; sektörleri, toplumsal yaşantımızı, ülke ekonomimizi, bölge ülkelerin ekonomisini ve dünyayı nasıl etkileyeceğini ve şekillendireceğini ele alacağız” dedi.
Taşdemir bölgesel zirve yaklaşımı konusunda ise “İnsan kaynağı, çözümleri ve uygulamalarıyla çok önemli bir yetkinlik seviyesine ulaşmış olan Türk Bilişim Sektörü’nün, bu yetkinliğini çevre ülkelerle paylaşması için ortam sunmayı hedefliyoruz” dedi
Gelenekselleşen etkinlik yeniliklerle pekişiyor
Bu yılın öne çıkan yeniliklerinden biri Parlamenterler Forumu olacak. Bu kapsamda bölge ülkeleriyle bilgi alışverişinin yanı sıra uygulama ve yetkinlik paylaşımı yapılması planlanıyor. Devletlerarası e-Devlet Forumu da bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek.
Diğer iki yeniliğin ise eşleştirme toplantıları ile Finansta Bilişim Konferansı olacağının altını çizen Taşdemir, “Geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirdiğimiz Genç Zirve kapsamında ise bu yıl BTnet.com.tr yayınımızın üniversitelerle yapılandırdığı Usta Kampüste Projesi’ne yer vereceğiz” dedi.
Başlıklarla zirve
• Ana Tema Günü (Oyun Yeniden Başlıyor)
• Telekom Konferansı
• e-Sağlık/Tele Sağlık Konferansı
• Finansta Bilişim Konferansı
• Savunma ve Bilişim Konferansı ve Tematik Alanı
• Parlamenterler Forumu
• Devletlerarası e-Devlet Forumu
• Yeni Medya Forumu
• İş Çözümleri ve Teknoloji Oturumları
• Genç Zirve