Küresel duraklarda sıra İstanbul’da
Fujitsu World Tour, 17 Eylül’de Haliç Kongre Merkezi’nde yerli ve yabancı katılımcılarını ağırlayacak. Fujitsu World Tour’u, Türkiye’de yapılan sayılı teknoloji etkinliklerinden biri olarak tanımlayan Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, iş ortakları ve çözüm sağlayıcılar da dahil olmak üzere tüm ekosistemin bu zirvede bir arada olacağını vurguladı. Hedefse, bir teknoloji platformu yaratmak. Fujitsu’nun sadece ev sahibi olduğunu ve herkesi biraraya getirme görevi üstlendiklerini vurgulayan Bahadır, ekledi: “Standart çözüm ve önerilerin anlatıldığı bir etkinlikten ziyade, daha hayata dokunan örnekler bu etkinlikte olacak. İnsanların yeni teknolojilerin net faydalarını, yine kullanıcıların anlatımıyla görmesini sağlamak istiyoruz.”
Küresel iş ortakları ile çok yakın hareket eden Fujitsu, böylece diğer küresel etkinliklerinde olduğu gibi İstanbul’daki buluşmada da Intel, Microsoft, Citrix, Symantec gibi iş ortakları ile bir arada olacak ve onlar da kendi teknolojilerini Fujitsu iş ortaklığı boyutunda anlatma fırsatı yakalayacaklar. “Zincirin tüm halkaları bir arada olacak” diyen Selda Bağdat Bahadır, bu nedenle büyük ilgi ve katılım beklediklerini söyledi. Müşterileri çağırıp, çözümlerini ve kendilerini anlatacakları bir etkinlikten ziyade, Bahadır’ın tabiriyle, ‘vizyon, strateji, gelecek, burada nasıl bir dönüşüm olduğu ile ilgili çok sesli tartışma platformu’ hayat bulacak.
Farklı deneyimler panelde buluşacak
Bu çok sesli yapının zirveyi farklı kılacağı üzerinde duran Bahadır, şu detayları paylaştı:
“Ankara’daki etkinliğimizde de içeriği ile zengin ve katılımcı ilgisini çeken bir panelimiz olmuştu. Ayağı yere basan vizyon tartışmaları, uygulama konusunda ipuçları ve rehberlik İstanbul etkinliğimizde de öne çıkacak. Güçlü bir bağlantı ortamı da yaratılmış olacak. Örneğin dijital dönüşümü tartışacağımız bir panelimiz var. Fujitsu küreselden yabancı yöneticilerimiz de etkinliğimize gelecekler. Onlar da Türkiye pazarına inanıyor ve bize bu etkinlikte desteklerini gösteriyorlar. Farklı sektörlerin önde gelen şirketlerinin CIO’ları gerek panelde gerek oturumlarda katılımcılarla bilgiler paylaşacak. Etkinlik kapsamında bazı sürprizlerimiz de olacak.”
Dikey sektörler için sayısız fırsat var
Panelin yanı sıra, çözüm ortakları 6 paralel oturumla Fujitsu ile yürüttükleri çözümlerini katılımcılarla paylaşacakları gibi, Fujitsu da kendisini ve yeni çözümlerini anlatacak. Bu başlıklardan biri ‘high performance computing’ olacak ve otomotiv sektörünün önde gelen bir şirketi deneyimini katılımcılara anlatacak. Felaket kurtarma konusunda pazarın genel bilgilendirme isteğine de yanıt verileceği gibi, Fujitsu’nun özel tableti de katılımcılara tanıtılacak. Duyulara seslenen ekranıyla bu tablette, örneğin ekranda gördüğünüz yünlü kumaşa dokunabiliyorsunuz ve etkinlik katılımcıları, bu ürünü test etme imkanı bulacak. Bu tablet merkezinde farklı ve dikey sektörlere seslenen çözümler ışığında, “E- ticaret sitesinden bir giyim alışverişi yapmadan önce, bu tabletle ona dokunabildiğinizi bir düşünün” örneğini veren Bahadır, Türkçe konuşan robot ve daha birçok yeni, farklı ve enteresan ürün ve çözümle etkinlikte konumlanacaklarını ifade etti.
Hedef, daha da yoğun biçimde KOBİ’ler
Yaz başında Fujitsu Türkiye Genel Müdürü olarak göreve başlayan Selda Bağdat Bahadır’a göre, Fujitsu insan odaklı bir şirket, insan hayatını ve yaşam kalitesini iyileştirmek ise tüm ürün ve çözümlerde esas. Bahadır, pazarın yönü ve hedefleri ile ilgili bilgiler de paylaştı:
2015 yılı nasıl geçiyor?
25 yıldır sektördeyim ve çok farklı dönemler gördüm gerek dünya gerekse Türkiye ekonomisi adına. Belirsizlikler hep var. Bizim işimiz de bu belirsizliklere göre işimizi doğru yönetmek. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın dinamiği de böyle. Fujitsu merkezde ise Türkiye’ye özel bir önem veriliyor. Mali yılımız Nisan sonunda bitiyor. Şu an itibariyle bütün hedeflerimizi tutturarak ilerliyoruz. Yılın son çeyreği bizim için önemli ve bu da Fujitsu World Tour etkinliğini bizim için daha özel kılıyor. Hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyor, yüzde 10’un üzerinde büyüme öngörüyoruz. Hatta pazarın genelde durumuna bakınca, kendimize daha agresif büyüme hedefleri koymak taraftarıyım.
Neden?
Çünkü pazarda ciddi bir fırsat olduğuna inanıyorum. Entegratör kimliği ile çalışmak, bu başlıkta küresel birikimi ve yerel uzmanlığı kullanmak söz konusu olduğu zaman pazarda bence ciddi açık var. Hizmetler başlığında tecrübeniz ve esnekliğiniz olması lazım. Fujitsu işte tam bu tanıma uygun, küresel olduğu kadar, esnek ve yerel hareket edebilen bir şirket. Bu büyük avantaj. Bizim hem ürünlerimiz hem çözüm entegrasyon becerimiz var. Kompleks entegrasyon gerektiren işlerde ve projelerde direkt olarak yerimizi alıyor, ama bunun yanında kanal stratejimize de çok önem veriyoruz. Kanal, büyüme stratejimizin önemli bir parçası.
KOBİ’ler çalışmalarınızda nasıl bir yere sahip?
Sadece büyük müşteriler odaklı değiliz. KOBİ’lere büyük önem veriyor, kanalımızın bu konuda desteği ile kendimizi belli bölge veya illerle sınırlamıyoruz. Hatta tersine, bu yıl çok ciddi anlamda odağımızda Anadolu’daki KOBİ’ler var. Panelimizin de konusu olan dijital dönüşümle ilgili KOBİ’lere rehberlik yapacak, onlara bu dönüşüm sürecinde fayda sağlayacak yol arkadaşı fazla yok. Bize göre ise orada bize düşen bir sorumluluk var. Ekosistemimizle, yani partnerler, yerel iş ortaklarımız, çözüm ortaklarımız ile büyük bir aileyiz ve ilerlemede, KOBİ’lerin dijital dünyaya geçişinde, bir takım yeni hizmet ve teknolojilerden faydalanarak daha rekabetçi olmalarını sağlamada bize büyük görevler düşüyor.
Yani benzer etkinlikler Anadolu’da KOBİ’ler için de hayata geçecek mi?
Evet. Etkinliği büyük şehirden Anadolu’ya çekme sürecinde yapmamız gerekenler konusunda kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Yine paydaşlarımızla yol alacağız. Böylece dijital dönüşüm konusunda liderlik yapmak istiyoruz. Önceliğimiz; ara teknolojilerimizle insan hayatını kolaylaştırmak, tüm taraflar için fayda yaratmak. ‘İnsan odaklı inovasyon’ kurumsal mottomuz. Hem içinde bulunduğumuz topluma verdiğimiz faydayı artıralım hem de ara teknolojimizi getirelim ve ekosistem de bu teknoloji üstüne son kullanıcıya gidecek, faydayı sağlayacak ürünü, yazılımı veya donanımı geliştirsin, bir entegrasyon yapsın, ara teknolojimizle bir toplam çözüm oluştursunlar. Bu çözüm o ülkenin o şirketine ait olsun ve ülkede hizmet ve fayda sunulsun, katma değer bu ülkede kalsın. Hatta benim iş ortağım sonra bu katma değeri kendisi yurtdışına sunabilsin, ben de desteğini vereyim. İşte biz, toplam faydanın burada olacağını düşünüyor, sektörün de bu şekilde gelişeceğine inanıyoruz. Katma değeri ülkede yaratmaya çalışıyor, ekosistemimizle hareket ederek hem kurumsal büyük müşterileri hem de KOBİ’leri kapsama hedefiyle ilerliyoruz.