Kurumsal bilginin geleceği
İnterpromedya'nın düzenlediği Kurumsal Bilgi ve Döküman Yönetiminin Geleceği etkinliğini düzenledi. Uzmanların bir araya geldiği etkinliğin açılış konuşmasını İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe yaptı.
İnterpromedya Yazılım çözümleri sağlanıyor
Etkinlikte iletişim arasından önceki son sunumu ETB Satış ve Pazarlama Direktörü Serdar Yücel ve ETB Ürün Yöneticisi Cüneyt Babür yaptı. ‘Fujitsu ile Doküman Dijitalleştirme ve Biyometri’ başlıklı sunumda E-B Group ve Fujitsu’nun distribütörü olan ETB ile ilgili bilgi vererek sözlerine başlayan Serdar Yücel, Fujitsu’nun çözümleri hakkında da detaylar verdi. Doküman tarama, çek doküman bütünleştirmesi, doküman biyometri gibi başlıklarda sıralanan ETB yazılımlarına dikkat çekerek, yeni bir yazılım olan ‘Paper Stream’e dikkat çeken Yücel’in ardından sözü alan Cüneyt Babür, şunları söyledi:
“Yazılım çözümlerini biz sağlıyoruz. Tarayıcıyı uzaktan izleme imkanı, doküman kategorizasyonu, formda kutucuk varsa kutucuk analizi, imza analizi gibi özellikler bu yapıda. Kamu sektörünün yanında, hemen hemen tüm bankalarla çalışıyoruz. Böylece örneğin tek müşteri formu üzerinden müşteri imzasını bizim yazılımımızla eşleştirebiliyorlar. Fujitsu tarayıcılar, çek tarayıcı olarak da kullanılabiliyor. Donanım olarak bakınca tarayıcı başlığında çok ürün var ve bunlar, her sektöre, her ihtiyaç ve önceliğe uygun.”
Tüm iletişim adımları kayıt altında
İletişim arasından sonra sözü ‘Kayıtlı E-Posta, Güvenli Elektronik Haberleşme’ başlıklı sunumuyla TNB KEP Kurumsal Satış Direktörü Duygu Yantaç aldı. Hazırladıkları kısa bir video ile KEP’i anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Yantaç, “Her işi e-posta ile yapıyoruz. Çünkü kolay, hızlı ve pratik. Ama bunun bazı zorlukları da var” dedi. İş hayatında bu zorlukları aşmak için KEP’in kullanılmaya başladığına değinen Yantaç, bu yapının kullanıldığı diğer ülkelerden farklı olarak, Türkiye’de uygulamanın yasal gerekçeleriyle beraber geldiğinin altını çizdi. Yeni TTK, e-tebligat yönetmeliği gibi adımlar bunun örnekleri. “Standart e-postada gönderen ve alan belli değil, ama KEP ile taraflar kimlik doğrulayarak sisteme girer” diyen Yantaç, bu yapının sağladığı faydaları şöyle sıraladı:
“E-postada içerik bütünlüğü korunur. Gönderim, teslim ve okuma zamanı garanti altındadır, değiştirilemez. Biz hizmet sağlayıcı olarak, 20 yıl boyunca gönderilere ait kayıtları saklıyoruz. Bunlar uyuşmazlık durumunda hukuki olarak da geçerli. Bankalar, bireylerin isteğiyle bu yapıya geçiş yapıyor. Avukatlar da yoğun kullanıcı. Katma değerli çözümlerimizin yanında, cepten KEP hesabına erişim ve KEP gönderimine de imkan sunuyoruz.”
Mobilde tarama kolaylığı
Etkinliğin son sunumunu ise ‘Mobil Tarama Çözümleri’ başlığında Canon Ürün Destek Uzmanı Sinan Karabacak yaptı. Görüntüyü önemli bir güç olarak tanımlayan Karabacak, geniş ürün yelpazesi, sektöre özgü görüntüleme ürünleri ve bunların arkasında bütünleşik bir yapıya dikkat çekti. Ofis ürün yelpazesini de katılımcılara anlatan Karabacak, bu yeni teknolojileri ‘Gen 2’ ürünler olarak tanımladı ve doküman, baskı yönetimi ürünlerinin varlığına işaret etti. Her ölçekte şirket için uygun olan ofis çıktı yönetim çözümlerine de değinen Karabacak, tarama çözümlerini ise şöyle anlattı:
“Bu başlıkta kapsamlı bir ürün yelpazesi var. Günlük ihtiyaca göre müşteri tercih ediyor. Mobil de olunca tüm cihazlarda buluta tarama yapılabiliyor. İstenen her yerde böylece tarama yapılabiliyor. Mobil ve çift taraflı tarama yapan P-208’in yanında yeni mobil tarama ürünlerimiz de olacak.”