Kurumsal müşteri grubunda yayılım artacak
SolidWorks, kurumsal grupta yaygınlığını artırmayı hedefliyor.SolidWorks, 2011 yılında Türkiye pazarında piramidin üst segmenti olarak sayılabilecek kurumsal grupta yaygınlığını artırmayı hedefliyor.
SolidWorks, Türkiye’de ofisini bir yıl kadar önce hizmete açtı. Küresel ekonomik durgunluğun geride bırakılmaya çalışıldığı bir dönemde Türkiye faaliyetlerini hızlandıran SolidWorks, bu bir yıllık süreçte büyüdüğü mesajını veriyor. Şirketin çalışmaları hakkında görüşlerini aldığımız SolidWorks Türkiye Bölge Yöneticisi Murat Tüzüm, yeni dönem planları hakkında da ipuçları verdi.
Yetkili satıcıları aracılığıyla on yılı aşkın süredir Türkiye pazarında olduklarını hatırlatan Tüzüm, dolayısıyla geçen yıl ofisi hayata geçirdikleri zaman temel bir altyapının söz konusu olduğunu ve yerel pazarda sıfırdan başlamadıklarını ifade etti. “Biz halihazırda yürüyen bir düzene katkı olarak geldik” diyen Tüzüm, Türkiye pazarında ofis açılmasının amaçlarını ise şöyle aktardı: “Öncelikle yetkili satıcılarımıza yerinde destek vermeyi amaçladık. Klasik piramidi düşündüğümüzde, biz o piramidin alt ve orta segmentinde çok güçlüydük. Ancak üst segmentinde çok yer alamıyorduk. Bunun sebeplerinden biri de o segmentte yer alan müşterilerin, üreticiyi karşılarında görmek istemesi idi. Amaçlarımızdan bir diğeri de o üst segmente geçiş yapmak. Tabii bu çok kısa sürede gerçekleşecek bir şey değil. İlişkilerin başlamasının ardından sonuçlara ulaşmak belki beş yıl sürecek bir proje. Ama ben bu iki amacımızı da yerine getirdiğimize inanıyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz.”
SolidWorks’ün 2011 hedeflerinin başında piramidin üst segmentindeki müşteri grubuna erişmek geliyor. Buna yönelik çalışmaların hızlanacağını vurgulayan Tüzüm, iletişim ve pazarlama faaliyetlerinin süreceğini kaydetti. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini kaydeden Tüzüm, konuyla ilgil şunları aktardı: “Bu yıl hayata geçirdiğimiz belirli çalışmalar söz konusu. Biz şuna inanıyoruz; Türkiye’de yer almamız sadece SolidWorks’e yaramamalı, bu ülkeye de bir şeyler katmalı. Bu nedenle 2011 yılına yönelik sosyal sorumluluk projelerimiz var. Bu kapsamda SolidWorks olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Güneş Teknesi Takımı’nın tasarım ve teknoloji sponsoru olduk. Bu tarz çalışmalarımız sürecek.”
“Daha hızlı büyüyorsanız, farklı bir şeyler yapıyorsunuzdur”
2010 yılını büyüme ile kapamayı hedeflediklerini vurgulayan Tüzüm, burada en büyük farkı yaratanın da yılın son çeyreği olacağının altını çizdi ve ekledi: “Şu an itibariyle bile 2009 rakamlarının ilerisindeyiz. Büyümeyi sağladık. Bunda Türkiye ofisinin de pazardaki olumlu algısının da katkısı var.”
Pazarda hızlı büyüme beklentilerini dile getiren Tüzüm, “Şu an itibariyle bile bu ivmeyi yakalamış durumdayız. Pazardan hızlı büyümeyi çok önemsiyoruz. Pazardan hızlı büyüme kaydediyorsanız, kendinizi farklılaştıracak bir şeyler yapıyorsunuz demektir” şeklinde konuştu.
Yeni ürünler yolda
SolidWorks yeni ürünlerini pazara sunmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de bu yıl sonunda çıkacak olan SolidWorks Connect isimli SaaS çözümü. Burada müşterilere alternatif bir lisanslama modeli sunuluyor ve hizmet olarak yazılım lisanslaması yapılıyor. Tüzüm, bu modelin 2011’deki iş önceliklerinden biri olacağını kaydetti.
SolidWorks, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Teknesi Takımı’na tasarım ve teknoloji sponsoru oldu. Üniversiteler arası dünya güneş enerjili tekne şampiyonası Solarsplash’te bir seferde en fazla ödül alarak yarışma tarihine geçme ve dünya ikinciliği gibi başarılara imza atan İTÜ Güneş Teknesi Takımı, SolidWorks desteği ile Solarsplash 2011’e katılacak.
İlk olarak 1994 yılında yapılmaya başlanan Solarsplash Üniversitelerarası Dünya Güneş Enerjili Tekne Şampiyonası bu yıl Kuzey Iowa Üniversitesi’nde gerçekleşiyor. 2008 yılında dünya ikincisi olan ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takımın başarısı kazanan takım, 2011’de liderliği hedefliyor.
Güneş Teknesi Takımı eğitimini pratik bir deneyime dönüştürmek isteyen, bunu yaparken disiplinler arası yeteneklerini ve takım çalışması becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin önayak olması ile 2004 yılında kuruldu. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ne bağlı bir proje ekibi olan takım, bünyesinde gemi inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, kontrol mühendisliği ve endüstriyel tasarım bölümlerinden geleceğin mühendis ve tasarımcılarını barındırıyor.
Takım, enerjisini sadece güneşten alan teknelerin yarıştığı Solarsplash Şampiyonası’na ilk kez 2007 yılında “Nusrat” projesi ile katıldı. İlk senesinde dünya 3.’lüğü ve farklı 6 kategoride ödüllerle döndü. 2008 yılında bu kez “Muavenet” teknesi ile katılan takım, dünya ikincisi ve 10 farklı ödülle yarışma tarihinde bir seferde en fazla ödül alan takım oldu. İTÜ Güneş Teknesi Takımı’nın başarılarını devam ettirmek ve ileri taşımak isteyen 2011 Takımı ise yarışma için denenmemiş ve devrimsel nitelikte fikirlerini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Murat Tüzüm, bu sponsorlukla ilgili olarak; “Takım birinci olacak bir teknoloji üzerine çalışıyor. Bu arkadaşlara SolidWorks olarak destek olma kararı aldık. Bu Türkiye için önemsediğimiz bir olay. Geleceğin mühendislerine ve tasarımcılarına destek olabilmek prensibi ile sosyal sorumluluk projelerini değerlendiriyoruz” dedi.