Lenovo ISG müşteri deneyimini güçlendirecek teknolojilere yatırımlarını artırıyor
Lenovo altyapı çözümleri (ISG) sunucuları, depolamayı, ağ ürünlerini, yazılımları ve hizmetleri kapsıyor. Dünyadaki teknolojik dönüşüm sürecinde Lenovo’nın 2014 yılında benimsediği 3 güçlü strateji ile bu alana odaklanıldığını belirten Lenovo Türkiye Infrastructure Solutions Group Genel Müdürü Burç San, bu alanda yaptıkları çalışmalar konusunda şu bilgileri verdi:
“Üç stratejiden en önemlisi, ise yeni teknolojilerin olanak sağladığı günümüz fırsatlarını değerlendirmek ve cihaz, bulut ve altyapı alanlarına daha çok odaklanmaktı. Bu strateji kapsamında, Lenovo içinde yeni bir yapılanmaya gidildi ve Lenovo Data Center Group yani DCG bağımsız ayrı bir şirket olarak hayata geçti. 2017 yılında, Intel’de 25 yıllık veri merkezi yönetimi deneyimine sahip, sektörün duayenlerinden Kirk Skaugen’in Lenovo’ya DCG yatırımının başına geçti. Hem pazar için hem de Lenovo için önemli bir dönem başlamış oldu. Grup artık ISG (Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu) adıyla ifade ediliyor. Dünyanın en eksiksiz akıllı cihazlar ve altyapı portföyünü tasarlayarak ve inşa ederek dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı için daha iyi deneyimler ve fırsatlar yaratmak için akıllı dönüşüme de öncülük ediyoruz. Altyapı Çözümleri Grubumuz bilişim teknolojilerinin modernizasyonuna öncülük ediyor. Altyapı Çözümleri Grubu (ISG), uç noktadan buluta bilişimi desteklemeye yönelik olarak sektörde öncü yeni ThinkSystem ve ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış altyapı (HCI) çözümleri sunuyoruz. Yeni ve geliştirilmiş hibrit bulut çözümlerimiz, her büyüklükte işletmenin yeni AMD EPYC™ 7003 Serisi işlemcilerden aldığı güçle modernleşmesini, BT altyapısının güvenliğini iyileştirmesini ve verilerden daha fazla bilgi elde etmesini sağlamak üzere tasarlıyoruz.
Lenovo’nun, sanal masaüstü altyapısı (VDI), veri tabanı ve analiz, yapay zeka gibi zorlu bulut iş yüklerini çalıştırmak için özel olarak optimize edilmiş yeni çözümleri, veri bütünlüğü ve cihaz yazılımı tehditlerine karşı koruma sağlamak için bütünleşik güvenlik özellikleriyle karşımıza çıkıyor.”
Geleceğin teknolojilerine baktığımızda, nesnelerin interneti, yapay zeka ve veri analitiği kavramlarının daha da ön plana çıkacağını gördüklerini belirten Burç San, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmalarına göre, önümüzdeki 10 yıl içinde dijital teknolojilerin yarattığı ekonomik değerin 100 trilyon doları aşması bekleniyor. Yapay Zeka Endeksi 2019 Yılı Raporu’na göre, 2019’da özel sektörün küresel çaptaki yapay zeka yatırımı 70 milyar doları aştı. Lenovo olarak daha akıllı teknolojilere ve inovasyona odaklanırken yapay zeka için yılda 1, 6 milyar dolar yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda AR, VR, Supercomputing, yapay zeka ve 5G’nin daha fazla hayatımıza gireceğini ve yaygınlaşacağını düşünüyoruz. ISG olarak müşteri deneyimini iyileştiren ve onları güçlendiren yenilikçi teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Geleceğe yatırım ve inovasyon kalemlerimizin başında gelen konu “yapay zeka. ”Araştırma merkezlerine, “Müşteri İnovasyon Merkezleri’ne” yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hem işimizi hem de müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni yapay zeka teknolojileri geliştiriyoruz. Lenovo, yenilikçi ve daha akıllı teknolojiler için Ar-Ge yatırımlarının iki katına çıkarılmasını da hedefliyor.”