LG, G5 ile modüler dünyaya ilk adımı attı
Son zamanlarda birçok yerde duyduğumuz modüler telefon konsepti LG’nin yeni amiral gemisi telefonu G5 ile yavaş yavaş hayatımıza giriyor.
LG’nin geçtiğimiz aylarda düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde duyurduğu LG G5 bu hafta konuğumuz oldu. Modüler yapısı sayesinde yüksek kaliteye sahip bir müzik oynatıcısı haline gelebiliyor ya da daha yüksek kapasiteye sahip bir batarya takılabiliyor.
LG G5’i ilk elinize aldığınızda hafif ve tutuşu rahat olan ergonomik bir telefon olduğunu anlıyorsunuz. LG G5’in ekranı 5,3 inç (G4’ün ekranı 5,5 inçti), bir önceki modele göre biraz ufalmış. Ayrıca biraz daha incelmiş ve modüler yapısına rağmen hafiflemiş. Telefonun ön tarafında herhangi bir tuş bulunmuyor, üst kısmında 8 megapiksellik kamera bulunuyor. Ses açma ve kapatma tuşu telefonun sol tarafında, sağ tarafında ise sim kart ve mikro SD kart yuvası bulunuyor. Kulaklık girişi ise üst tarafta. Alt kısımda veri transferi ve şarj için USB Type-C bağlantı noktası var. Arka kısmına baktığımızda; açma kapama tuşu ile parmak izi sensörü, 16 megapiksellik kamera, ek 8 megapiksellik kamera, flaş ve lazerli odaklama sensörü bulunuyor.
Yaklaşık 15 günlük kullanımımız boyunca telefonla ilgili herhangi bir sorun yaşamadığımızı söyleyebiliriz. Parmak izi sensörü oldukça hızlı ve düzgün çalışıyor. Telefon masaüstündeyken telefonun ekranına tıklayarak açabiliyorsunuz.
Biraz önce bahsettiğimiz gibi LG G5 modüler bir yapıya sahip. Alt kısımdaki parça çıkarılarak bataryası kolaylıkla değiştirilebiliyor ya da LG Hi-Fi Plus modülünü takarak yüksek ses kalitesine sahip bir medya oynatıcıya dönüştürebiliyorsunuz. Telefonun bir diğer güzel özelliği ise mikro SD kart ile depolama kapasitesini yükseltebilmeniz. Eğer telefonunuzla video çekmeyi seviyorsanız bence bu olmazsa olmaz bir özellik. LG G5’in bir diğer özelliği ise her zaman açık bir ekrana sahip olması. Bu ekran üzerinden saat, mesajlar ve diğer bildirimleri büyük simgeler vasıtasıyla görebiliyorsunuz. Ama ekran IPS LCD olduğundan dolayı bu özellik Samsung Galaxy S7 gibi Amoled ekran kullanan rakiplerine göre biraz sönük kalıyor. Bir diğer özelliği ise artık birçok telefonda bulunmayan kızılötesi porta sahip olması. Bu port sayesinde telefonu uzaktan kumanda olarak kullanabiliyor ve diğer elektronik aygıtları kumanda edebiliyorsunuz. Telefonun bataryası normal kullanımda sabahtan akşama kadar kullanımı destekliyor. Hızlı şarj sayesinde batarya 30 dakika gibi bir sürede yüzde 50’ye kadar doldurulabiliyor.
LG G5’in teknik özellikleri ise şöyle:
- 5.3 inç IPS QHD ekran
- Snapdragon 820 işlemci
- 4GB RAM
- 32GB depolama alanı + microSD yuvası
- 2.800 mAh batarya
- USB Type-C bağlantı noktası
- Parmak izi sensörü
- 16 ve 8 megapiksel arka kameralar, 8 megapiksel ön kamera
- Android Marshmallow 6.0.1
- 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 + LE, A-GPS, GLONASS ve BDS destekli GPS, NFC