Lila Kağıt Bilgi Teknolojileri Direktörü Tarkan Ateşoğlu: “DİJİTAL DÖNÜŞÜM DEĞER KATMAYA İSTEKLİ ve DEĞER GÖREN İNSANLARLA MÜMKÜN”
“Lila Group, bugün Çorlu’daki modern kampüsünde bobin kağıt üretimi, hızlı tüketim, tekstil boyama ve enerji alanlarında üretim yapmaktadır. Markaları ve private label ürünleriyle lider firmalar arasında yer almakta, kağıt ve tekstil ürünlerini 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ihraç etmektedir.
Dijital dönüşüm uzun bir yolculuk, bu yolculukta başarı için, dönüşüm isteği sabır, kurum kültürü, çevik yaklaşım, iç ve dış kaynakların yetkinliği çok önemli. Lila olarak biz bu dönüşüm projelerinde öncelikle şirketin stratejisine uygun olarak, veri bütünlüğü, sürtünmesiz bilgi akışı, çalışanların gerçek zamanlı veri hakimiyeti bakışıyla projeleri belirledik. Projenin müşterilerimize ve süreçlerimize katacağı değeri önemsedik, süreçleri yalınlaştırıp, yetkin iç ve dış kaynaklarla projeleri gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz. SAP ERP, SAP HR, SAP BW, SAP Fiori ve tüm çevre sistemleri, OPC ve MES üretim sistemlerini, etkili karar destek sistemlerini devreye aldık. Tekrarlı işler ortadan kaldırıldı, çalışanları veri hakimiyeti arttı.
Sistem yönetimi ve operasyon konularında sürdürebilirlik ve ve siber güvenlik konularında önemli projeleri devreye aldık. Aynı zamanda bir bulut stratejisi içinde belirli ürünler ve hizmetleri bulut servislerinden sağlamayı önemsiyoruz. Bu hem hız hem ölçeklenebilirlik hem de yetkinliğe sahip olma açısından oldukça önemsediğimiz bir konu. Çünkü bu dönemde yaşadığımız en önemli problemlerden bir yetkin insan kaynağı sorunu.
Önümüzdeki dönem için dijital olgunluğumuzu ilgili tüm alanlarda arttırmak istiyoruz. Dijital olgunluk endeksi ölçümü yaparak, iş birimleriyle birlikte hizalanarak, proje önceliklerini belirleyeceğiz. RPA teknolojileri, veriden değer yaratacağımız, ileri analitik uygulamaları devreye alacağımız, üretimde dijital ikiz, optimizasyon, öngörülebilir veri, makine öğrenmesi gibi projeleri gerçekleştireceğimiz bir dönem bizi bekliyor. Bu konuda bulut şirketleri ve çözüm ortaklarıyla çalışmalarımız sürüyor.
Dönüşümü gerçekleştirmek en önemli başlıklardan biri “organizasyonun dönüşümünü” sağlamak, çevik organizasyonel kültür oluşturmak. Bu kültürün de önemli aktörü iç ve dış kaynaktaki ‘insan’. Ona değer vermek, potansiyelini anlamak, çeşitliliği arttırmak için alan açmak ve anlam arayışına katkıda bulunmak önemli. Bu konuda başarı hiç şüphesiz dijital dönüşümü gerçekleştirmek kadar, dijital dayanıklılık için zorunluluk. Bu konuyu şirket olarak önemsiyor ve bu anlamda adımlar atıyoruz.”