MagicLab yerel oyun endüstrisini destekliyor
ODTÜ Teknokent ATOM ekipleri, yürüttükleri iş birlikleriyle başarılı işlere imza atıyor. Bu iş birliği örneklerinden ve büyük ilgi gören ‘Chain of Letters’ın yaratıcılarından MagicLab Kurucu Ortağı Ümit Boncukçu Türkçeyi ve Türkiye’yi ön plana çıkarmaya çalıştıklarını vurguluyor.
ODTÜ Teknokent ATOM ekipleri, bu yıl farklı platformlara ve farklı hedef kitlelere keyifli oyunlar yayınlamaya devam ediyor. ATOM’da iş birliğinin ve etkileşimin önemi çok büyük. ATOM ekiplerinden MagicLab tarafından geliştirilen keyifli kelime bulmaca oyunu ‘Chain of Letters’, ‘Darklings’ oyunuyla tüm dünyada başarısını sürdüren ATOM mezunu MildMania stüdyosu tarafından yayınlandı. Yayınlandığı ilk günden, oyuncular ‘Chain of Letters’ı ellerinden bırakmayacağı mesajını verdi. MagicLab oyunları; ATOM ön kuluçka merkezinde, kurucuları Ümit Boncukçu ve Tolga Şen tarafından geliştiriliyor. MagicLab, projenin ölçeğine ve ihtiyaçlarına yönelik olarak diğer ATOM ekipleriyle de en çok iş birliği sergileyen takım olma özelliğine ve ayrıca pek çok ödüle sahip.
‘Gelecek nesillere sayısal bir kütüphane bırakmayı hayal ediyorum’
‘Chain of Letters’da kelime ve bulmaca oyun türlerini seven oyuncular hedefleniyor. Oyuncu parmağını hiç kaldırmadan tüm harfleri birbirine bağlayarak oyunda ilerliyor. İçerisinde bulunan çok kişilik oyun seçeneğiyle çevrimiçi oyun severlere ve tek kişilik oyun seçeneğiyle de hızlı oyun severlere hitap ediyor. Oyun içerisinde İngilizce ve Türkçe dil seçeneği ve oyun kelimeler olduğu için, oyuncu yoğunluğunun İngilizce ve Türkçe dillerini kullanan ülkelerde olacağı düşünülüyor. Dil değişikliğinde sadece oyunun arayüz yazıları değil oyun içerisindeki kelimelerde seçilen dile göre değişiyor. Facebook bağlantısıyla oyuncu kendi arkadaşlarıyla sıralamasını görebiliyor, davet gönderebiliyor ve onlarla maçlar yapabiliyor. İstatistikler MagicLab’in sunucularında tutuluyor. Yayınlanma tarihi 8 Ekim 2015 olan ‘Chain of Letters’, 5 ayda geliştirildi. (http://www.maglab.com.tr/ ) Boncukçu, hem oyunla hem de hedefleriyle ilgili şu detayları paylaştı:
“MagicLab’ın stratejinde yer yaşa hitap eden gündelik oyunlar geliştirmek var. Bu noktada yerel pazarı çok önemsiyoruz. ‘Chain of Letters’ için 2000’den fazla Türkçe kelime üzerine özellikle çalıştık. Biz Türkçe ve Türkiye’yi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Diğer yandan çocuk oyunlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Çocukların sevdiği, ebeyvenlerin güvendiği bir marka olmak ve bu markayı Türkiye’de oluşturmak istiyoruz. Amacımız bir kitaplık oluşturmak. Kitaplığın içerisinde onlarca hikaye kitabı, onlarca oyunlu kitap olsun diye hayal ediyoruz. Zamanla bunu elde edeceğimizi düşünüyoruz. Kültürümüzden, geçmişimizden gelen değerlere yer vermek istiyorum ve bunu gelecek nesillere sayısal olarak aktarmayı arzuluyorum. Yerel oyun endüstrisini ve yerel eğitim endüstrisini, geliştirdiğimiz ürünlerle desteklemeye çalışıyoruz.”