Masraff, yapay zeka ile zaman ve personel gider tasarrufu sağlıyor
Bulut tabanlı ve yapay zeka destekli akıllı masraf yönetimi platformu sayesinde kategori, departman, proje bazlı yönetim raporları ile işletmelerin masraf bütçelerini anlık takip ederken; otomatik ve hızlı masraf girişi, mobilden onay, şirket kurallarına uyum ve denetim, suistimal tespiti, tek tuşla ERP programlarına aktarım gibi birçok kolaylık ile zaman ve personel gider tasarrufu sağlayan Masraff, Türkiye’de yapay zekayı sistemlerine entegre eden ilk markalardan biri. Bu konuda son gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirten Masraff CEO’su Begül Eray Sezgin, “Masraff olarak, artık günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarını yakından takip ediyor ve işlerimizi geliştirmek için kullanıyoruz” dedi.
Yapay zeka teknolojisi hem iş dünyasında hem de günlük yaşamda çeşitli avantajlar sunuyor. Türkiye’de pazarın kurucusu ve lideri konumunda olan Masraff yenilikçi yapay zeka teknolojisi, hızlı ve çevik proje yönetimi ile masraf veri girişini ortadan kaldırıyor. Şirket kuralları ve regülasyonları yazılıma entegre ederek masraf süreçlerinin proaktif bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Yapay zeka ile masraf kontrol süreçlerini sıfır hata ile sistem üzerinden otomatize ederek suistimalleri engelliyor. Sunduğu kategori, departman ve proje bazlı anlık yönetim raporlarıyla şirketlerin gelecek mali duruma dair iç görü elde ederek tasarruf kararları almasını sağlıyor. Masraff, sağladığı birçok kolaylık sayesinde hem zaman hem personel giderlerinde tasarruf sunuyor.
“Yapay zeka algoritması geliştirebilmek için önce uygun bir mimari oluşturduk”
Uygulamayı geliştirme aşamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Masraff CEO’su Begül Eray Sezgin, “Masraff olarak, Türkiye’de yapay zekayı sistemlerine entegre eden ilk firmalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Geleneksel masraf yönetimi süreçleri, el ile veri girişi, manuel kontroller gibi zaman alıcı ve hata yapmaya açık olduğu için birçok şirket için ciddi bir yük oluşturuyordu. Ayrıca, manuel yöntemlerle işlenen verilerin analiz edilmesi ve raporlanması da oldukça zorlayıcıydı. Bu zorlukların üstesinden gelmek, şirketlerin görünmeyen zaman maliyetinin önüne geçmek, personel masraf yönetimlerindeki öngörülemeyen finansal duruma ışık tutmak ve suistimalleri engellemek için dijitalleşme ve yapay zeka gibi teknolojilerin kullanılması gerektiğini gördük. Öncelikle böyle bir yapay zeka algoritması geliştirebilmek için uygun bir mimariye ihtiyaç vardı. Bunu yapabilmek için en güncel kaynakları baz alarak problemimize en uygun seçenekleri bulmak için uzman yapay zeka ekibimizle yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdik. Oluşturduğumuz bu yapıyı besleyebilmek için data akışlarını düzenleyerek optimize ettik” diye konuştu.
“Yeni yapay zeka teknolojisinin iş süreçlerinde verimliliği artıracağını düşünüyorum”
Dijitalleşmenin, masraf süreçlerini otomatikleştirerek verimliliği artırdığını söyleyen Sezgin, şöyle devam etti: “Yapay zeka büyük miktarda veriyi işleyerek analiz etme, öngörülebilir analiz yapma ve karar alma süreçlerini iyileştirme potansiyeli ile büyük bir kolaylık sağlıyor. Masraff olarak, yapay zeka algoritmaları ile masraf sürecindeki veri girişini ortadan kaldırırken yazılıma entegre edilen şirket kuralları sayesinde sisteme işlenen masrafların uyumunu otomatik denetliyoruz. Bu sayede kontrol süreçlerini sıfır hata ile sistem üzerinden otomatize ederek suistimallerin de önüne geçiyoruz. Gerçek zamanlı sunduğumuz detaylı yönetici raporlarıyla da şirketlere öngörülebilir bir finansal tablo sunuyoruz. Özetle kullandığımız teknolojilerin birleşimiyle, şirketlerin masraf yönetimi süreçlerini daha akıllı ve etkili hale getiriyoruz. Hem uygulamamızı geliştirmek hem de kendi günlük hayatımızı kolaylaştırmak için yeni yapay zeka teknolojilerini de yakından takip ediyoruz. Özellikle ChatGPT’nin yeni sürümü 4.0’ı kendi şirketimizde de kullanıyoruz. Yeni sürüm, yalnızca sorulara daha net cevaplar vermekle kalmıyor, aynı zamanda karmaşık analizler yapma yeteneğini de geliştiriyor. Bu yeniliklerin, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştireceğini ve iş süreçlerinde verimliliği artıracağını düşünüyorum”.