Mesafeler ortadan kalkıyor, devir ‘verimlilik’ devri
Ticari faaliyetler ve karar alım süreçlerinde, ekiplerin anlık olarak bağlantı kurabilmesi ve işbirliğinde bulunabilmesi hedefiyle yola çıkan Cisco, yeni çözümlerini paylaştı. Konuyla ilgili olarak 28 Kasım’da Cisco Türkiye Ofisi’nde düzenlenen toplantıda Cisco İşbirliği Çözümleri Bölge Satış Müdürü Vedat Tüfekçi ve Cisco Türkiye İşbirliği Çözümleri Satış Müdürü Pınar Yıldız yeni çözümleri anlatarak, katılımcılara demo uygulamaları da sundular. Söz konusu çözümler ile modern çalışma alanlarında kullanılan araçların evde ve mobil olarak kullanılan araçlarla bütünleşmesi hedefleniyor.
Tüm bu çözümlerin temelinde küresel bazda ağırlığını hissettiren ‘kendi cihazını getir’ (BYOD) kavramı var. Bu yaklaşım, çalışanların tek cihazdan iş ve özel hayatlarındaki iletişimi yürütebilmelerini sağlayıp, verimlilik sağladığı gibi, kurumları da cihaz yatırımı yapmaktan kurtarıyor. Ama Tüfekçi’nin de dikkat çektiği gibi, bu durum BT yöneticilerine farklı platformlardaki cihazların yönetimi ve bilgi güvenliğini sağlamak açısından zorluklar da getiriyor. Tüfekçi bunları, ‘cihazlara iş ve kişisel kullanım için yüklenen uygulama ve bilgilerin şirket ağına zarar vermesinin önlenmesi, bilgi akışının ve paylaşımının belirli standartlar gözetilerek yapılması, kurumsal uygulamaların farklı platformlardaki cihazlara yüklenmesi, farklı çalışan profillerine göre erişim ve yetkilendirmenin tek merkezden yönetilmesi’ olarak sıraladı. BYOD kapsamında güvenlik adına bütünleşik çalışan bir ürün yelpazesine dikkat çeken Tüfekçi, uzak mesafelerle iletişim için iş gezilerinden ziyade bu tarz bir iletişimle karar süreçlerini hızlandırmanın önemli bir tasarrufu olduğunu da hatırlattı.
İletişimde tüm tarafların işi kolaylaşıyor
Cihaz kaydı, hesap ve şifre zorunlulukları olmadan güvenliği koruyan Cisco Expressway ağ geçidi ile kullanıcılar nerede olduklarından bağımsız olarak, ihtiyaç duydukları araçlara ulaşıp, daha hızlı ve verimli iletişim kurabiliyor. Collaboration Edge Architecture’ın en önemli çözümlerinden olan Cisco Expressway; Jabber ve TelePresence’ın ses, anlık mesajlaşma (IM) ve video iletişimi hizmetlerini, finansal transferlerin yapıldığı sistemin güvenliğiyle kullanıcılarına sunuyor. Bu yapıyla B2B yapısını kullandırabileceklerini söyleyen Tüfekçi, ‘Jabber Guest’ yapısını ise şöyle anlattı:
“Jabber Guest iletişim ve planlanmasında kolaylık sağlıyor. Expressway’in güvenlik fonksiyonu sayesinde, kurum dışından iş ortaklarının, danışmanların ve tüketicilerin kurum içindeymiş gibi iletişim ağına, yüksek çözünürlüklü video ve ses kalitesinde iletişim kurmasını ve tek tuşla veri paylaşması mümkün. İşletim sistemi bağımsız bu yapı, tüm platformları destekliyor. Bu çözüm ile kurumların müşterilerini de bir tarayıcı üzerinden B2C olarak sisteme ekleyerek, işbirliğini, aynı tecrübeyle, tüm değer zincirine sunabiliyoruz.”
Bütünleşme ile süreçler hızlanıyor
Cisco IP Phone 7800 serisi, ergonomik tasarımı, navigasyon ve tüm hatlarda genişbantlı ses avantajlarıyla orta ölçekli müşterilerin maliyetlerinde yüzde 60’a varan tasarruf sağlıyor. Cisco TelePresence MX300 ise temiz ve fonksiyonel iletişimi kullanıcılara sunarken, kısa sürede kurularak bütünleşik bir ekranla içerik paylaşımı da sağlıyor. DX650 Smart Desk Phone ise Android temelli bir işletim sistemi barındırıyor ve ‘bulut hazır’ geliyor.