Microsoft yapay zeka konusuna yoğunlaşıyor
Microsoft, ABD’de düzenlenen Build Geliştiriciler Konferansı’nda yapay zeka servislerinin ön izlemesini duyurdu.
Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Windows ve Cihazlar Başkan Yardımcısı Terry Myerson, Microsoft Build Geliştirme Konferansı’nda binlerce yazılım geliştiricisine sunum yaparak, konuşma zekasının yeni çağını sahiplenmek ve her müşteri, endüstri ve iş kolu için daha kişiselleşmiş programlama yaratmak için Microsoft'un neler yaptığını geliştiricilere anlattı. Nadella, Cortana’daki gelişmeleri aktardı ve etrafımızdaki yeni dünyayı anlamak ve zekaya dayalı uygulamalar yaratmak için tasarlanan yeni bulut servislerini ve araçları tanıttı.
Eski adıyla Cortana Analytics Suite olarak bilenen Cortana Intelligence Suite, büyük veri, öğrenen makineler, algılama, analitik ve zeki bot uygulamaları çerçevesinde yürütülen en gelişmiş araştırmalar ile güçlendirilmiş. Azure üzerinde çalışan platformda, geliştiriciler ve işletmeler, bu yetenekleri kullanabilir; dünyamızı öğrenen uygulamaları, insanlarla kişiselleşmiş ve zeki yollarla etkileşim sağlayan bot uygulamaları ve ajanları içeren uçtan uca zeki çözümler oluşturabilir.
Şirket, Cortana Intelligence Suite için ikisi de ön izleme aşamasında olan yeni eklentiler sundu. Bunlardan ilki Microsoft Cognitive Services, iletişimin doğal yöntemlerini kullanarak sistemlerin ihtiyaçlarımıza göre görmesini, duymasını, konuşmasını, anlamasını ve yorumlamasını sağlayan zeki bir API derlemesi. İkincisi ise Microsoft Bot Framework. Bu eklenti ile, herhangi bir programlama dili kullanan yazılım geliştiricileri, metin/SMS, Slack, Twitter, Telegram, web ve diğerleri olmak üzere çok çeşitli platformlarda müşterilerin doğal dil kullanarak sohbet etmesini sağlayan zeki bot uygulamaları yaratabiliyor.
Microsoft, Cortana Intelligence Suite’teki gibi servislerin yalnızca iş dünyasını değil insanların yaşamını dönüştürmek için nasıl kullanabileceğini geliştiricilere sundu. Geliştirme safhasındaki uygulama Gören Yapay Zeka, bu yeni yeteneklerin, görme kusuru olan ya da tamamen görme engelli bireylerin etraflarındaki kişileri ya da nesneleri nasıl daha iyi algılamasını sağladığını gösterdi.