Millî ve Global Temalı Siber Güvenlik Haftası Başlıyor
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, 22-24 Kasım tarihlerinde Siber Güvenlik Haftası kapsamında, Congresium Ankara’da Millî Siber Güvenlik Zirvesi ve Fuarı düzenliyor.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, kurulduğu 2018 yılından günümüze, siber güvenlik alanında güçlü bir ekosistem oluşturulmasına katkı sağlamak için çalışmalar yürütmektedir.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde projelerini yürüten Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Siber Güvenlik Haftasını Ankara Congresium’da organize ediyor. Organizasyonun ilk gününde Millî Siber Güvenlik Zirvesi’nin açılışına T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay katılacaklar.
Devletimizin üst düzey karar vericilerinin bir araya gelerek son dönemdeki ekosistemi yakından görebilecekleri, siber güvenlik teknolojilerimizi ve kapasitemizi yakından takip edebilecekleri bu etkinlikte ülkemizin siber güvenlik stratejileri ve yol haritası belirlenecektir.
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin üye firmaları siber güvenlik ürünlerini hâlihazırda 169 ülkeye ihraç ediyor. Ayrıca Ülkemizin bölgede oynadığı teknolojik liderlik pozisyonu gereği bilişim ve siber güvenlik ürünlerinin de yakın dönemde ihracat hacminin artacağı öngörülmektedir. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye 200 firmamız tarafından geliştirilen uçtan uca tüm katmanlarda başarılı bir şekilde çalışan 300 siber güvenlik ürünümüz, 400’ün üzerinde hizmet ve eğitimlerimizle ülkemizin yanındayız.
Millî Siber Güvenlik Zirvesi, 22 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak açılış töreninde, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Savunma Sanayii Başkanı Prof. İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilecektir.
Konuşmaların ardından, Yerli Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Ödülleri sahiplerini bulacak.
Zirve, fuar açılışının ardından stant ziyaretleriyle devam edecek. Fuar üç gün boyunca 09.00-18.00 saatleri arasında halka da açık olacak.
Etkinliğin ilk gününde gerçekleştirilecek olan Millî Siber Güvenlik Zirvesi, yalnızca ülkemizde değil, global pazarda da başarılara imza atan Picus’un kurucu ortağı Volkan Ertürk ve ortaklarının başarı hikayesiyle devam edecek. Ardından NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Göksel Sevindik konuşma yapacak.
Zirve, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir Beyribey’in moderatörlüğünde, sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı Global Olup Millî Kalabilmek/ Millî Olup Globale Açılmak konulu panel ile devam edecek, ardından Havelsan Siber Güvenlik Direktörü Mert Özarar Siber Güvenliğin Millî Güvenliğe Entegrasyonu konusunda katılımcıları bilgilendirecek.
Etkinliğin ilk günü, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Dairesi Başkanı Muhammet Sami Ulukavak moderatörlüğünde, sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı Eski Oyun Yeni Kurallar konulu panel ile son bulacak.
Millî Siber Güvenlik Zirvesinin ikinci günü 23 Kasım saat 09.30’da Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker’in konuşmalarıyla başlayacak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Millî Teknolojiler Genel Müdürü Zekeriya Coştu’nun konuşmalarıyla devam edecek.
Tüm gün sürecek ve kamu özel sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı paneller ve konuşmalar ise sırasıyla şöyle:
Girişimci-Melek Yatırımcı Burak Dayıoğlu, siber güvenlik alanında girişimcilik faaliyetleri hakkında bilgi verecek.
Sektör temsilcilerinin bulunduğu Siber Güvenliğin Gelecek Trendleri başlıklı panel, Dijital Dönüşüm Ofisi Dairesi Başkanı Salih Talay’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek.
Ardından Millî Savunma Bakanlığı Siber Güvenlik Daire Başkanı Barış Egemen Özkan, Hibrit Harp Konsepti içinde Siber Aktörlerin Yeri başlıklı konuşmasını yapacak.
Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Gökhan Evren’in moderatörlüğünde SDN ve Bulut Teknolojilerinin Geleceği konusu akademi ve sektör temsilcilerinden oluşan bir grupla masaya yatırılacak.
Millî Siber Güvenlikte Yerli Ürünler ve Dışa Bağımlılık konulu konuşma ise Bilge Siber Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Burak Çifter tarafından yapılacak.
Deepcase Kurucu Ortağı ve CTO’su, Cyberthink Siber Güvenlik Düşünce Kuruluşu Derneği Başkanı Mahir Yüksel, Siber Casusluğun Millî Güvenliğe Etkisi üzerine yapacağı konuşmada fikirlerini paylaşacak.
Konuşmanın ardından etkinlik Dünya Pazarına Açılmak-Siber Güvenlikte İhracat konulu panel ile devam edecek. Panelin moderatörlüğünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Millî Teknolojiler Genel Müdür Yardımcısı İlknur İnam üstlenecek.
Etkinliğin ikinci günü, SSB Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici’nin moderatörlüğünde, dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek Global ve Millî Vizyonunun İletişimi: Türkiye’de Siber Güvenlik ve Bilişim Derneklerinin Faaliyetleri başlıklı panel ile son bulacak.
Millî Siber Güvenlik Zirvesinin, son günü etkinlikleri BEAM Teknoloji Genel Müdürü Mehmet Çakır tarafından yapılacak Katar’ın Akredite Common Criteria Laboratuvarı Nasıl Olduk? başlıklı konuşma ile başlayacak, STM Genel Müdür Yardımcısı Enis Müçteba Memiş’in konuşması ile devam edecek.
Ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin hazırlamış olduğu Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Rehberi hakkında, Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığından Uzman Burcu Gündoğan bilgi verecek. Konunun devamı olarak Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetimi Yapacak Personel ve Firmaları Belgelendirme Programı hakkındaki bilgiler TSE Bilişim Teknolojiler Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Merve Hatice Karataş tarafından paylaşılacak.
TRTEST Siber Güvenlik Direktörü Mustafa Yılmaz Yerli Siber Güvenlik Ürünlerinde Test ve Sertifikasyon Süreçleri başlıklı konuşması gerçekleştirecek.
Kamuda Bilgi Risk Yönetiminde Yenilikler başlıklı konuşmasıyla İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kayıhan Altınöz katılımcıları bilgilendirecek.
Etkinliğin son konuşmasını, Yerli Millî Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı – Jandarma Genel Komutanlığı Örneği başlığıyla Jandarma Genel Komutanlığı Siber Güvenlik Komutanı J.Mu.Albay Hasan Mutlu yapacak.
Millî Siber Güvenlik Zirvesi, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç önderliğinde Kamu Temsilcileri ile gerçekleştirilecek kapalı oturum ile son bulacak.
Siber Güvenlik Haftası, 25 Kasım Perşembe ve 26 Kasım Cuma günü, siber güvenlik firmalarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle online olarak devam edecek. Küme üyesi firmalar tarafından gerçekleşecek webinar, konferans, eğitim ve yarışmalara katılmak için www.siberguvenlikhaftasi.com web sitesi ETKİNLİK TAKVİMİ bölümünde yer alan etkinlik detaylarından, etkinliklere kayıt olunarak katılım sağlanabilir.
Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Fuarı 22-24 Kasım Congresium / Ankara
Online Etkinlikler: 25-26 Kasım
Etkinlik takvimi, kayıt ve detaylı bilgiye www.siberguvenlikhaftasi.com sitesinden ulaşılabilir.